DaBaby undskylder for »sårende« og »misinformerede« udtalelser efter flere koncertaflysninger

DaBaby undskylder for »sårende« og »misinformerede« udtalelser efter flere koncertaflysninger
DaBaby på scenen til Rolling Loud Miami, hvor han kom med de kommentarer, der siden har mødt stor kritik. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

DaBaby er den seneste uges tid blevet heftigt kritiseret af blandt andre Dua Lipa og Elton John for sine homofobiske udtalelser til en koncert på Rolling Loud Miami den 25. juli.

»Hvis du ikke mødte op i dag med HIV, aids eller nogle af de dødelige seksuelt overførte sygdomme, der får dig til at dø om to til tre uger, så hold din mobil op«, lød det fra North Carolina-rapperen til Miami-koncerten. »Fyre, hvis du ikke sutter pik på parkeringspladsen, hold din mobil op«.

Rapperens kommentarer fik i søndags den konsekvens, at han i sidste øjeblik blev fjernet fra Lollapaloozas program, og siden har festivalerne The Governers Ball og Day N Vegas fulgt trop ved også at aflyse DaBabys optrædener til efteråret.

DaBaby har tidligere undskyldt på Twitter, ligesom han har forholdt sig kort til sagen i slutningen af en musikvideo. Efter de tre festivalaflysninger har han udsendt en ny, længere kommentar på Instagram, hvor han både undskylder for sine udtalelser. Han indleder dog sin tekst med en form for beklagelse over omverdenens manglende forståelse på sociale medier.

»Det går så hurtigt på sociale medier, at folk vil vil ødelægge dig, før du overhovedet har haft mulighed for at vokse, uddanne dig og lære af dine fejl«, indleder han opslaget.

»Som en mand, der har været nødt til at skabe sin egen vej ud fra svære vilkår, der kender personer, som offentligt arbejder imod mig – og som vidste at det, jeg havde brug for, var undervisning og vejledning i disse emner – har været svært. Jeg værdsætter de mange personer, som kom til mig med venlighed, som rakte ud til mig privat og tilbød visdom, uddannelse og ressourcer. Det var, hvad jeg havde brug for, og det blev modtaget«.

»Jeg vil gerne undskylde til LGBTQ+-miljøet for de sårende og stødende kommentarer, jeg kom med. Jeg undskylder igen for mine misinformerede kommentarer om hiv/aids, og jeg ved, at oplysning om dette er vigtigt. Kærlighed til alle. God bless«, afrunder rapperen i opslaget, der kan ses herunder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af