Lil Nas X vil ikke tale om hiphoppens homofobi – af frygt for sin egen sikkerhed

Lil Nas X vil ikke tale om hiphoppens homofobi – af frygt for sin egen sikkerhed
Lil Nas X. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images for iHeartMedia)

I løbet af 2021 har Lil Nas X markeret sig som en frygtløs forkæmper for LGBTQ+-rettigheder og for en kunstners ret til at kunne udtrykke sig frit. Hans sange har været én stor frigørelsesproces fra homofobi og fordomme, og det har gjort ham til en decideret verdensstjerne.

Det har rapperen – fuldt fortjent – fået meget ros for. Men det har også vakt negative reaktioner, når Lil Nas X uforstilt har udstillet sin seksualitet.

Kristne og konservative kredse i USA kritiserede for eksempel rapperen heftigt, da han twerkede på Satan i ‘Montero’-videoen. Og også fra hiphopscenen har der desværre været homofobiske reaktioner, der har vist, at genren stadig kæmper med gamle fordomme.

I løbet af de seneste uger har DaBaby for eksempel fået heftig modvind efter homofobiske udtalelser, mens rappere som T.I., Tory Lanez og Lil Boosie støttede faktisk deres kollega – ofte med reference til, at DaBaby var en form for modvægt til Lil Nas X. Som om homofobi og fri seksualitet var to lodder på samme vægtskål.

I et nyt interview hos Variety har Lil Nas X nu udtalt, at de mange negative og hadefulde reaktioner har gjort, at han frygter for sin egen sikkerhed.

»Sandheden er, at jeg ikke vil tale om hiphoppens homofobi, fordi det er et meget farligt område«, siger han blandt andet. »Det handler mest af alt om min egen sikkerhed«.

Rapperen fortæller derudover, at han føler sig utryg, og at han blandt andet har oplevet, at en person har jagtet hans bil og råbt skældsord efter ham. Den episode gjorde, at han nu er begyndt at have sikkerhedsvagter, fortæller Lil Nas X.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af