Track-by-track: Mina Okabe gennemgår sit personlige debutalbum: »Jeg har fået rigtig mange beskeder fra folk, som kan relatere til teksten«

Det dansk-japanske stjerneskud har gjort kometkarriere via sange, som i grunden er ret afdæmpede. Her gennemgår Okabe sit splinternye debutalbum 'Better Days' sang for sang.
Track-by-track: Mina Okabe gennemgår sit personlige debutalbum: »Jeg har fået rigtig mange beskeder fra folk, som kan relatere til teksten«
Mina Okabe. (Foto: Karen Rosetzsky)

Da vi tidligere på året interviewede Mina Okabe, fortalte hun om dengang i 3.g, hvor hun endelig tog sig sammen til at poste sin musik til offentlig skue på Facebook, selv om det virkelig føltes grænseoverskridende for den unge sangskriver.

»En dag postede jeg et link til min Soundcloud, lukkede computeren og gik ud af huset, imens jeg rystede så meget. Jeg var bange for, om folk ville spille det i skolen dagen efter og grine af det«, fortalte den nu 20-årige dansk-japanske kunstner.

Men der var ingen, der grinte. Folk lyttede. Og derfra er det kun gået én vej.

Soundvenue havde sidste år premiere på hendes debutsingle ‘I’m Done’, der også blev P3’s Uundgåelige. Og i dag udkommer Mina Okabes debutalbum ‘Better Days’, der løbende er blevet teaset af flere singler, som har bygget videre på hendes underspillede popunivers, der danner grobund for de dagbogsærlige tekster.

»Jeg skriver selv tekster til alle mine sange. Teksterne kommer ret naturligt, fordi jeg altid skriver om mine egne oplevelser, følelser og tanker«, fortæller Mina Okabe, som her gennemgår sit fornemme og ekstremt behagelige debutalbum sang for sang.

1. ’Miss Those Days’

»På singlen ’Miss Those Days’ fortæller jeg om minder fra et venskab med en af mine bedste veninder. Hun skulle flytte langt væk, og vi lovede derfor hinanden at holde kontakten. Men det var svært, og vi bevægede os langsomt væk fra hinanden«.

»Selve produktionen er opløftende, og jeg følte derfor, at det var en god ’åbner’ for albummet. Nogle gange kan jeg godt lide at lave upbeat/glade produktioner til triste tekster. Det gør på en måde situationen lettere for mig og mindre tung at synge om«.

2. ’Critical’

»’Critical’ handler om følelsen af at være klar til at komme videre fra et forhold, men at være bange for at såre den anden. Sangen er lidt en påmindelse om, at man skal huske at lytte til sig selv og følge ens mavefornemmelse«.

»Oprindeligt var ’Critical’ en klaverballade, men under processen ændrede vi produktionen, så sangen kom til at have lidt mere ‘attitude.’ Det synes jeg passer bedre til sangen, fordi teksten er mere barsk og direkte end i mange af mine andre numre«.

3. ’Give A Little Less’

»’Give a Little Less’ handler om den skuffelse, man kan opleve, når man åbner op og giver en masse af sig selv til en anden person, men ikke får noget tilbage. I den situation, jeg synger om, ville jeg have ønsket, at jeg havde opfattet det noget tidligere. Sangen forklarer, hvorfor jeg måske kan være forsigtig med at åbne op over for andre«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’I’m Done’

»’I’m Done’ skrev jeg om en dreng, jeg tænkte meget på, men som jeg prøvede at glemme. Jeg vidste, at det ikke ville gå. Jeg skriver ofte sange for at komme over svære situationer, men da sangen kom ud, skulle jeg snakke rigtig meget om, hvad den handlede om, og det var lidt svært«.

5. ’Like Other People’

»’Like Other People’ handler om at have følelser for en, men hvor følelserne ikke er gengældt. Efter sangen blev udgivet, har jeg fået rigtig mange beskeder fra folk, som kan relatere til teksten. Det har været helt vildt, især fordi jeg skriver mine sange ud fra mine egne specifikke oplevelser og tanker«.

6. ’Play Pretend’

»’Play Pretend’ handler om ikke at turde åbne sig op omkring sine følelser over for en anden, fordi man er bange for at ødelægge et rigtig godt venskab. Sangen handler også om at overanalysere for at finde ud af, hvordan den anden har det. Jeg tænker, man kan høre på mine sange, at det er noget, jeg gør ofte«.

7. ’Every Second’

»’Every Second’ handler om at være et godt sted i et forhold, men bekymre sig om hvornår det måske kan gå galt. Det er en påmindelse om at nyde det, man har. Det er noget, jeg selv skal blive bedre til, fordi jeg nogle gange bekymrer mig om de ‘forkerte’ ting«.

8. ’All My Thoughts’

»’All My Thoughts’ er skrevet om en tid, hvor jeg lige var begyndt at lære en dreng at kende. Jeg kendte ham ikke så godt, men havde en masse forestillinger om, hvordan han ville være. Jeg faldt måske derfor mest for ideen om ham og kunne derfor risikere at blive skuffet, hvis jeg lærte ham bedre at kende«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Walk Away’

»’Walk Away’ handler om ikke at vide, om man skal blive i et forhold eller ’walk away’. Det kan være svært at beslutte, hvis den opmærksomhed man får fra en anden ændrer sig hele tiden, og man bliver lovet en masse som ikke bliver holdt«.

10. ’Let Me Down’

»’Let Me Down’ handler om følelsen af konstant at blive skuffet over, hvordan den person, som man virkelig holder af, opfører sig over for en. Grunden til, at jeg valgte at slutte med ’Let Me Down’, er, at den er så enkel og ærlig. Det er kun mig og et klaver hele vejen igennem, som viser hvordan næsten alle mine sange bliver til. Det var en af mine tidligere sange, jeg lavede – og som var med til, at jeg fik min pladekontrakt. Derfor betyder sangen meget for mig«. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af