Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Destiny’s Child-stemning hos Jada og en »begravelsessalme« til Black Friday

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Destiny’s Child-stemning hos Jada og en »begravelsessalme« til Black Friday
Søn. (Foto: Sarah Michelle Riisager.)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mitski ‘The Only Heartbreaker’

4. februar udgiver Mitski sit næste album, der har fået titlen ‘Laurel Hell’. Det annoncerede hun, da hun udgav den knivskarpe popsang ‘The Only Heartbreaker’, som hun har skrevet i samarbejde med Dan Wilson fra 90’er-poprockgruppen Semisonic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Eee Gee ‘Bad Person’

Med ‘Bad Person’ giver Eee Gee (blandt andet!) en verbal røvfuld til en venindes utro kæreste, iklædt en organisk country-indpakning. Men danskerens fjerde single er også en empowerment-hymne til alle, der nogensinde er blevet uretfærdigt behandlet af deres medmennesker. Sangen vil formentlig være på setlisten, når Eee Gee sin første headlinerkoncert på Hotel Cecil 19. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Søn ‘Black Friday’

Den københavnske janglepopgruppe Søn kalder dette track for en »begravelsessalme« til Black Friday. Sangen er inspireret af, da Søn-forsanger Kristoffer Jessen deltog i en demonstration mod Black Friday og overforbrug, og energien fra den oplevelse har bandet kanaliseret ud i denne fængende skæring.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Pup ‘Kill Something’

Det canadiske rockband Pup har især vundet opmærksomhed for deres energiske, beskidte poppunk, men på denne stærke b-side fra deres seneste dobbeltsingle skruer de ned for tempoet og op for melodramaet. Den sprælske a-side ‘Waiting’ kan dog absolut også anbefales.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Silk Sonic ‘Fly as Me’

Her har vi det frækkeste, mest kække og måske endda mest funky track på Bruno Mars og Anderson .Paaks nye fællesalbum, ‘An Evening With Silk Sonic’. Der er dybt charmerende retrostemning fra ende til anden på dette track.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Jada ‘Something to Say’

Der er 100 procent Destiny’s Child-stemning over Jadas spritnye single, der udkommer perfekt timet med, at hun denne weekend spiller store koncerter i både Aarhus og København. Sangen handler om at føle emotionel afstand til et menneske, man gerne vil have et mere intimt forhold med, og det sælger Jada så overbevisende, som få kan.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Pinegrove ‘Alaska’

Pinegroves indierock skaber et intimt univers, hvor midwest-emo og alternativ country mødes i skøn forening, og med ‘Alaska’ får de på blot to minutter vist, hvor godt den kombination fungerer. Sangen stammer fra gruppens næste album, ’11:11′, der udkommer 28. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Idles ‘Progress’

Det svimlende track ‘Progress’ er det emotionelle klimaks på rockgruppen Idles’ album ‘Crawler’, der lige er udkommet. Her bliver lyden gradvist mere og mere intenst i takt med, at fortælleren mister kontrol.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Pom Pom Squad ‘Until It Stops’

Sarah Tudzin fra Illuminati Hotties har produceret denne Spotify-eksklusive single fra Pom Pom Squad; en skæv, dejligt støjende omgang artrock, hvor de to kunstneres stilarter går rigtig godt i spænd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Beach House ‘Once Twice Melody’

Når Beach House 9. juni spiller i København, har de et helt nyt album med – og første fjerdedel er allerede udkommet. Her finder vi blandt andet titelnummeret, der også får lov til at åbne pladen. Gruppens dreampop lyder som sædvanligt fremragende, og vi glæder os til at høre mere fra albummet, når de tre næste dele udkommer henholdsvis 8. december, 19. januar og 18. februar.

Følg Soundvenue Top Tracks-playlisten i Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af