Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – rowdy dansk duo skater ikke, men kan så meget andet!

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – rowdy dansk duo skater ikke, men kan så meget andet!
Fabräk på Spot Festival. (Foto: Toke Hage/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Fabräk ‘Jeg skater ik”

Et af de navne, der i disse dage er i gang med at tage den danske musikverden med storm, er den københavnske duo Fabräk. De er noget nær umulige at ignorere med deres inficerende blanding af hiphoppet råbesang, pulserende postpunkede grooves og så benhård attitude, at man let kan slå sig på den.

De er stadig for nye til, at vi kan fortælle hele deres livshistorie, men selv har de virkelig travlt med at fortælle os, hvem de ikke er. De er ikke et fucking punkband, de er ikke med på dit Nørrebrogade-hipsterpis, og nu fortæller de, at de i hvert fald heller ikke skater.

Det sker på denne mere melodiøse, men stadig absolut tempofyldte single, der klinger dejligt meget af ‘Damaged Goods’ af de efterhånden alt for oversete postpunk-innovatører Gang of Four. Det bliver vist en regulær moshpit-starter, når duoen formentlig skal indtage landets festivaler til sommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Moderat ‘Fast Land’

Tilbage i 2017 meddelte den elektroniske supertrio Moderat (bestående af producervirtuosen Apparat og IDM-duoen Modeselektor), at de desværre ville gå hvert til sit. Heldigvis for os har det dog vist sig kun at være en kortvarig pause, og den gendannede gruppe besøger til oktober København med deres fjerde album, ‘More D4ta’, i bagagen. Albummet udkommer 13. maj, og det åbner med den effektive stemningssætter ‘Fast Land’, der netop er udkommet som førstesingle.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Giift ‘Fed Up’

Den kun 18-årige dansker Giifts SZA-klingende debutsingle emmer af potentiale og har på rekordtid positioneret hende som et r’n’b-talent, man skal holde godt øje med. Den akustiske sang er rig på intimitet og varme, og vi glæder os til rigtig meget mere af så (formentlig) tårnhøj kvalitet, når vi senere får resten af den ep, som tracket peger frem mod.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Senso ‘Is It True’

Den københavnske poprock-supergruppe Senso har virkelig øre for de catchy melodier, og sjældent har dette været tydeligere end på singlen ‘Is It True’. Vi kommer nok til at have den på hjernen konstant lige frem til udgivelsen af gruppens debutalbum til april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Ninna Lundberg ‘Something in the Soil’

Ninna Lundberg har allerede en imponerende karriere kørende som en af sangerne i den progressive popgruppe Ganger, men med denne drømmende sang skyder hun gang i solokarrieren, stadig via Gangers pladeselskab Yachtvej. Senere i år udgiver Lundberg debutalbummet ‘The Two of You’, der efter eget udsagn skulle være »en samling eksperimenterende vuggeviser, støvede klavernumre og feltoptagelser fra såvel landet som byen« – vi tolker det som om, denne førstesingle må være en af vuggeviserne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. KayCyy feat. Gesaffelstein ‘Okay!’

Hiphophåbet KayCyy er blevet blåstemplet af blandt andre Kanye West, og disse dage lader han op til albummet ‘Who Is KayCyy’, der forventes ude senere i år. Seneste udspil derfra er denne minimalistiske, futuristiske og i det hele taget eksperimentelle Gesaffelstein-produktion, hvor KayCyy viser, at han absolut ikke er bange for at kaste sig ud i nogle vovede lydbilleder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Iomfro ‘En mand’

Iomfros alternative poptoner er både indadskuende og skarpt samfundssatiriske – især hvad gælder køn. Sjældent har hun lydt bedre end her, hvor hun »drømmer om en mand, der forstår mig / og græder når han slår sig«. Det er første nummer fra Iomfros singletrilogi ‘Føler for meget II’, som vi glæder os til at høre mere fra.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Sinead O’Brien ‘Holy Country’

Den irske artrocker Sinead O’Brien udgav nogle stærke singler i 2021, og med den hårdtslående ‘Holy Country’ annoncerer hun endelig, at de lander på hendes debutalbum, ‘Time Bend and Break the Bower’, når det udkommer 10. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Figi ‘Ik bekymre dig’

Den danske rapper Figi er »kølig som en isbil« lige fra første linje på denne debutsingle (listens tredje!), og derfra holder hun ikke igen med skarpe bars. Og som om, det ikke skulle være nok, binder hun det hele sammen med et stærkt r’n’b-omkvæd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Olivver ‘Under vand’

Danmarks nye store hiphop-sadboy anno 2021 var med afstand Olivver, der imponerede med debutalbummet ‘Vågen’, og allerede her i starten af 2022 er han klar med mere af samme emotionelt potente skuffe. ‘Under vand’ er lige den sang, man har brug for, når alle følelserne er lidt for overvældende.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af