Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – uventet cover samler et umage team af fire originaler

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – uventet cover samler et umage team af fire originaler
Mura Masa. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mura Masa feat. Lil Uzi Vert, PinkPantheress & Shygirl ‘Bbycakes’

Ugens mest uventede nummer må være dette cover af det store UK garage-poprap-one-hit wonder ‘Baby Cakes’ af 3 of a Kind fra 2004.

Ikke blot fordi det er et ret spøjst nummer sådan at hive frem fra gemmeren. Men også fordi et ret umage team er blevet samlet til 2022-udgaven, der kækt er blevet omdøbt til ‘Bbycakes’.

I hovedsædet har vi producer Mura Masa, der nyfortolker produktionen til en mere moderne, drill-klingende lyd. Dernæst har vi den dekonstruerende hiphop-futurist Shygirl på omkvædet, der synger ret så længselsfuldt.

Men mest uventet på sådan et cover (hvor originalen ikke engang hittede i USA) er den amerikanske rapstjerne Lil Uzi Vert, der bidrager til sangen med et helt nyt vers. Den Roskilde-aktuelle TikTok-sensation PinkPantheress har også sit helt eget vers på sangen, der dermed er blevet godt og grundigt nyfortolket til et Generation Z-format.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Eee Gee ‘Winning’

‘Winning’ er titelnummeret fra danske Eee Gees spritnye debutalbum, og lige fra de funklende åbningstoner har vi at gøre med et af de mere højtragende numre på tracklisten. Det er svært ikke at føle det dybt inde, når Eee Gee på omkvædet synger: »I lose it every time / my heart is running wild / I’m not broken, I feel fine / though I’m crying«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Debbie Sings ‘Godspeed’

Det har været den store Roskilde-uge. I tirsdags tilføjede festivalen 19 nye navne til de indledende vækstlagsdage, og blandt dem glæder vi os blandt andet til, at det tidligere Jenny-medlem Debbie Sings indtager Countdown-scenen med sin hårdtpumpende hyperpop. Hendes spritnye single ‘Godspeed’ lægger i hvert fald op til, at koncerten kan ende som en uforglemmelig fest.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Hannah Diamond ‘Staring at the Ceiling’

Og nu vi er ved hyperpop-genren, er der også nyt fra en af genrens O.G.’s, nemlig PC Music-fænomenet Hannah Diamond. Denne intime skæring er den perfekte ode til at blive længe oppe om natten og stirre op i loftet, mens man reflekterer over at være blevet såret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Veiles ‘You & Me’

Den danske singer/songwriter Veiles debuterer med den umiddelbare og romantiske single ‘You & Me’, der er guitarbaseret popmusik af klassisk støbning. Veiles beskriver selv sangen som en påmindelse om, at ægte kærlighed altså findes – den reminder tager vi med os videre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Gents ‘The Flower & the Gardener’

I den modsatte ende af spektret finder vi Gents, der med ‘Souvenir’ har begået en rigtig vellykket breakup-plade. Blandt højdepunkterne finder vi denne sang, der med sine spacy vokaler og skærende synths bliver et statement, der rammer som en knytnæve i ansigtet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Central Cee feat. Rondodasosa, Baby Gang, A2 Anti, Morad, Beny Jr., Ashe 22 & Freeze Corleone ‘Eurovision’

Central Cee har netop udgivet albummet ’23’, og som om stribevis af hans egne knivskarpe punchlines ikke var en magtdemonstration nok i sig selv, har han samlet syv gæsterappere på tværs af fire forskellige europæiske lande. Hvis det rigtige Eurovision var af dette niveau, ville vi sidde klistret til skærmen hvert år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Goss ‘I Am a Flag Without a Country’

Danske Goss har netop udgivet sit andet album, der endnu en gang leger kispus med popgenren, blandt andet gennem lån fra countrygenren. Den støvede guitar på ‘I Am a Flag Without a Country’ går helt perfekt i spænd med Goss’ sprøde stemme – og følelserne strømmer ud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Lil Durk ‘Ahhh Ha’

»Everything I say in this motherfucker all props (this shit is not real) / just in case the police listening, you know?«

Med en intro-disclaimer som denne ved man, at Lil Durk er i sit godt hårdkogte hjørne på ‘Ahhh Ha’. Tracket er umiddelbart rettet mod YoungBoy Never Broke Again, der dissede den afdøde rapper King Von på tracket ‘Bring the Hook’ – et diss, der på ingen måde behagede Durk, der var gode venner med Von.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Girlpool ‘Dragging My Life Into a Dream’

29. april udgiver indiepopduoen Girlpool albummet ‘Forgiveness’, og med melodier, der prikker så meget til tårekanalerne som den vemodige ‘Dragging My Life Into a Dream’, er det altså en udgivelse, man skal skrive i kalenderen.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af