Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – det er kun marts, men Icekiid har lavet et godt bud på årets sommerfestsang

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – det er kun marts, men Icekiid har lavet et godt bud på årets sommerfestsang
Icekiid. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Icekiid ‘Kolo’

Vi befinder os endelig igen i et år, hvor vi kan glæde os til en sommer, hvor festlige toner vil blaste ud af soundboxes på tværs af Dyrskuepladsens campingområde. Og det virker ikke utænkeligt, at Icekiids ‘Kolo’ vil storhitte, når det bliver den tid. For den er dansabel, har et uforglemmeligt hook og oser bare af sommerstemning.

Sangens titel betyder ‘skør’ på ghanesisk, og tracket er en hyldest til de fester, der gør, at man kan holde hverdagens problemer ud. ‘Kolo’ peger frem mod Icekiids første album, der forventes at lande inden sommer – hvilket nok skal give nummeret endnu et sommerhit-boost.

Og hvis man gerne vil høre ‘Kolo’ live, så kan du glæde dig til om to måneder. Icekiid spiller nemlig til vores nye tredages festival Soundvenue INPUT den 19.-21. maj i København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Floating Points ‘Vocoder’

Sidste år kastede den elektroniske maestro Floating Points sig over third stream-jazz, idet han samarbejdede med saxofonlegenden Pharoah Sanders på albummet ‘Promises’. Nu er han dog tilbage med sit mest klubbede track længe. Det er en godt syv minutter lang hæsblæsende rejse, der blandt andet fungerer så fornemt, fordi det titulære instrument – vocoderen – tilfører nogle rigtig spændende teksturer, der bliver ved med at overraske.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Dibset ‘Many Men’

Den fremadstormende danske rapper Dibset er i sit voldsomme hjørne på denne single. Over et heftigt drill-beat får vi melodiske linjer om, at Dibset »køber kugler, vi skal sende til many men«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Joyce ‘Fingrene i fedtefadet’

Vi bliver i det alvorlige hjørne med dette track fra Joyces spritnye andet album, ‘Elsk mig’. Hele albummet oser af selvhad, og når den vrælende, Soundgarden-klingende guitar går i ét med forsanger Sebastian Wegeners brølende vokal, så er det næsten ikke til at bære.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Sonic Girl ‘So In Love’

Man man også opleve hyperpop-stjerneskuddet Sonic Girl på vores nye tredages festival Soundvenue INPUT. Den Hannah Diamond-kanaliserende kærlighedsballade ‘So in Love’ er helt uimodståeligt forelsket, og det bliver en fryd forhåbentlig at høre den på hendes setliste om to måneder. Og ellers lander den på debutalbummet ‘Confessions’, der så småt er på vej.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lamin ‘Æstetisk’

Fra violinen indleder ‘Æstetisk’, er det tydeligt, at Lamin vil have dig til at høre ordentligt efter – og det med god grund, for det her er afgjort en af rapperens hidtil bedste sange. De mindeværdige bars overfalder hinanden på stribe med Lamins punchy flow.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Bbybites ‘Killed My Boss’

Selv hvis du aldrig har haft en chef, der er så forfærdelig, at du har haft lyst til at dræbe ham, er det let at sætte sig ind i narrativet på ‘Killed My Boss’, hvis man ser den fremragende sketch, Bbybites har indspillet til sin nye single (Rudi Køhnke brillerer i rollen som den sexistiske chef). Det fremragende pophåndværk på nummeret er også upåklageligt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Destroyer ‘June’

‘June’ starter som en indierocksang af den slags, canadiske Destroyer gang på gang har bevist, at de mestrer. Men så sker der noget. Sangen bliver dansabel og funky i groovet, men mister på ingen måde sit bid. Den bliver faktisk kun mere intens og fængslende. Nummeret lander på albummet ‘Labyrinthitis’, som Destroyer udgiver 25. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Megan Thee Stallion & Dua Lipa ‘Sweetest Pie’

Megan Thee Stallion er en regulær hitmaskine, og sjældent har et af hendes tracks været så hitparat som dette fængende, kærlige og sensuelle Dua Lipa-samarbejde. Og så siger vi bare: De to superstjerner er booket til samme Roskilde-dag. Tør vi håbe på, at de gæster hinandens koncerter til dette nummer? For det ville da godt nok være fedt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Sivas feat. Lord Siva ‘Material Girl’

UK Garage har alvorligt comeback i disse dage – blandt andet i danske hiphopproduktioner. ‘På Material Girl’ er Hennedubs garage-beat, Lord Sivas ømme omkvæd og Sivas’ mere hårdkogte bars en fremragende cocktail af forskelligartede, men beslægtede følelser. Et klart højdepunkt på Sivas’ nye album ‘Forza’.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af