Lamin var nærværende og karismatisk som få andre på Spot Festival

Lamin var nærværende og karismatisk som få andre på Spot Festival
Lamin på Spot Festival. (Foto: Toke Hage/Soundvenue)

»Hvad ved de om Lams?«, blev der spurgt i åbningsnummeret til Lamins koncert lørdag aften i Ridehuset.

Det er blevet lidt af en catchphrase for den danske rapper, og paradoksalt nok også et billede på, at Lamin måske lidt for længe har været en lidt overset spiller på den danske rapscene. Mange af hans hits er leveret som gæsterapper eller med andre gæsterappere. Det er dog stille og roligt, men ganske sikkert, begyndt at gå op for folk, hvem Lams er. Og med god grund.

For Lamin viste, at han fortjener at blive taget seriøst. Som rapper var han skarp og tydelig, og han rappede alle sine sange fra start til slut. Som performer var han desuden nærværende og afslappet, men samtidig frisk på en fest, når det var tiden til det. Den slags performer, hvor man føler, man bare hænger ud og har det hyggeligt med personen – hvor man gør, hvad der bliver sagt, men ikke fordi man skal, fordi man har lyst.

Og hele indpakningen, med et toptunet liveband, en energisk backuprapper, en karismatisk frontperson og en god dynamik mellem Lamin og publikum, var der ligesom styr på.

Musikalsk er Lamin lidt af en kamæleon, der både spænder fra de helt tunge trapting som ‘Mumler for meget’ eller ‘Tour’ over til de festlige og dansevenlige ting som den nye ‘Window’ eller ‘Plejer’.

Det gav en god variation til sætlisten, at der både var plads til at moshe og danse, og uanset hvad var Lamin velrappende og nærværende gennem det hele. Men det gør også, at Lamins udtryk forblev lidt diffust, især når det skulle destilleres ned til de 30 minutter, en Spot-koncert nu engang varer. Ingen tvivl om, at Lamin evner det meste, men man skal også passe på med at ville alting.

Lamin på Spot Festival. (Foto: Toke Hage/Soundvenue)

Lamins styrke er helt klart hans evner og karisma som rapper og performer. Men der mangler nok stadig de der hits, der også når ned på bagerste række, for at Lamin får taget det til næste niveau.

Der faldt selvfølgelig en ‘Hvor fuck er min drink?’ af hen mod slutningen, der udløste en ret vild stemning, mens lukkeren ‘Æstetisk’, der blev leveret med live-violinist, var en magtopvisning.

Ingen tvivl om, at Lamin på livefronten har, hvad der skal til. Så i bund og grund er det nok bare et spørgsmål om tid, før man ikke længere behøver spørge, hvad de ved om Lams.


Kort sagt:
Lamins store styrke som rapper og performer var helt klart hans nærvær og tekniske kunnen. Med lidt flere hits og lidt mere tid kan Lamin meget vel blive en af Danmarks toprappere.

Lamin. Koncert. Spot Festival, Ridehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af