Rolling Stone kårer de 200 bedste hiphopalbum nogensinde – Cardi B i top-20

Rolling Stone kårer de 200 bedste hiphopalbum nogensinde – Cardi B i top-20
Cardi B. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Hos det amerikanske musikmagasin Rolling Stone er de meget glade for gigantiske lister. Mediet har før kåret både de 500 bedste sange og de 500 bedste album nogensinde – albumlisten er endda blevet opdateret flere gange, senest i 2020.

Nu har Rolling Stone så vendt deres liste-lystne blik mod rapmusikken og udvalgt og rangeret deres bud på de 200 bedste hiphopalbum nogensinde. Passende nok, for der er nok få genrer, der er så besat af at klassikerkåre og rangere sine artister, sange og værker som rapmijløet.

Rolling Stones liste skal da nok også være genstand for masser af ophedet debat. Den mikser nemlig de gode gamle klassikere fra 90’erne og 00’erne med en række nyere udgivelser.

Blandt de mere opsigtsvækkende moderne placeringer finder du Cardi B’s ‘Invasion of Privacy’ (#16), Futures ‘DS2’ (#20), Lil Waynes ‘Da Drought 3’ (#21), Nicki Minajs ‘Pink Friday’ (#31) og Chief Keefs ‘Finally Rich’ (#32).

Hvis vi ser på toppen, er Kendrick Lamars ‘To Pimp A Butterfly’ med på en femteplads – derefter består top-fire af for længst helgenkårede album fra Biggie, Jay-Z, Outkast og Public Enemy.

The Notorious B.I.G.’s ‘Ready to Die’ fra 1994 indtager førstepladsen.

Noget opsigtsvækkende er det, at Nas’ ‘Illmatic’, der ofte kåres som hiphophistoriens bedste album, ikke engang er med i top-20, men skal findes helt nede på en 24. plads.

Det mest interessante ved denne her gigantiske liste er nok i virkeligheden bunden. Her er der nemlig plads til en række uventede (og i visse tilfælde oversete) album – som Capone-n-Noreagas 90’er-kultklassiker ‘The War Report’ (#187), Gucci Manes legendariske mixtape ‘Chicken Talk’ (#182) og Pop Smokes gennembrudsmixtape ‘Meet the Woo’ (#192).

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af