Roskilde Festival: De mest frustrerende overlap i spilleplanen

Hvis bare man kunne nå det hele...
Roskilde Festival: De mest frustrerende overlap i spilleplanen
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Flemming Bo Jensen/PR)

Hvis bare man kunne nå det hele…

Det er umuligt at være to steder på samme tid. Det vidste du nok godt. Men hvis der er ét tidspunkt, hvor man ærgrer sig lidt mere over fysikkens love end normalt, så er det på Roskilde Festival.

For hvad gør man, når fede navne spiller oveni hinanden? Tager man løbeskoene på og nupper to halvdele? Eller laver man det hårde (fra)valg og håber på, at det var den rigtige beslutning?

Med så mange koncerter fordelt over Roskilde Festivals fire hoveddage siger det sig selv, at der vil være overlap. Frusterende og irriterende overlap.

Men sådan er det hver gang! Part of the game. Der skal træffes valg.

I princippet er overlap jo altid individuelle, for de udspringer i bund og grund af ens specifikke smag.

Men her på redaktionen har vi gransket spilleplanen efter i sømmene, og her er altså vores bud på de værste overlap i hovedprogrammet.

Fontaines D.C. (Foto: Filmawi)

Onsdag

They Hate Change (17.15, Mantra) vs. Fontaines D.C. (17.30 Avalon) vs. Drew Sycamore (18.00 Orange)

Jamen lad os da bare tage den helt fra begyndelsen, for lige så snart pladsen åbner, så skal der træffes valg. Amerikanske They Hate Change er et af de allermest spændende nye hiphopnavne på plakaten, Fontaines D.C. er nok en af årets bedste rockbookinger, og så er der også lige Drew Sycamores store popåbning på Orange.

Først- og sidstnævnte kan nok godt kombineres uden de store problemer, men det er godt nok en slagkraftig kombi, Roskilde skyder årets program i gang med.

Post Malone (22.30, Orange) vs. Turnstile (23.00, Avalon)

Postys Orange-koncert burde blive i den ekstremt hyggelige ende: Sådan fællesskål, syng-med-venlige omkvæd og god stemning. ‘Lidt’ mere fart på kommer der nok til Turnstile, som innovativt har inkorporeret elementer af pop i deres grundbase af hardcore og punk. Den her kommer nok lige an på, hvilken stemning man er i.

Phoebe Bridgers. (Foto: Frank Ockenfels)

Torsdag

Phoebe Bridgers (23.30, Avalon) vs. Baby Keem (00.00, Arena)

Er den helt igennem fantastiske singer/songwriter Phoebe Bridgers for stor til Avalon? Og er den amerikanske rapper Baby Keem måske lige en tand for lille til Arena, selv om han er Kendrick Lamars fætter?

Tiden vil vise, hvor store folkemængderne bliver. Det ændrer dog ikke på, hvor irriterende det er, at de her to navne, som indkapsler tidsånden i hver sin genre, ligger placeret rimelig meget oveni hinanden.

The Blaze (01.30, Orange) vs. Joyce (01.30, Avalon) vs. Slayyyter (01.45, Gloria) vs. Artigeardit (02.00, Arena)

Okay, som om det ikke var nok at skulle vælge mellem to navne – prøv med fire!

The Blaze skal prøve at levere årets helt store elektroniske Orange-fest, Slayyyter burde blive en virkelig sjov omgang hyperpop, og så er der karrieredefinerende shows fra Joyce og Ardigeardit. Alt sammen med koncertstart inden for en halv time. What do to!

Fredag

The Smile (20.30, Arena) vs. Little Simz (21.00, Avalon)

Rendyrket kvalitet clasher, og der skal træffes et hjerteskærende valg.

Radiohead-sideprojektet The Smile har udgivet et fremragende album i år; ligeledes britiske Little Simz udgav et af de bedste album overhovedet i 2021 med det introspektive hiphop-storværk ‘Sometimes I Might Be Introvert’.

Det burde blive to formfuldendte koncerter, så ikke noget med at zappe rundt her. Tag dig valg, sug det ind, nyd det – og prøv at undgå anmeldelser af den koncert, du droppede.

Haim. (Foto: PR)

Lørdag

Haim (19.30, Orange) vs. Kelly Lee Owens (20.00, Apollo) vs. Squid (20.00, Pavilion)

De tre Haim-søstre og deres forunderligt charmerende poprock er nok et must for mange, men rykker man ind foran Orange, går man glip af den særdeles stærke producer Kelly Lee Owens samt Squid, et af de mest spændende og idéryge nye rockbands, England har set i mange år.

Iceage (01.00, Avalon) vs. Tessa (01.00, Arena)

Vi slutter med et dansk matchup: Et af de seneste ti års allerbedste danske rockbands versus den mest succesfulde nye danske rapper de seneste år.

Det kan godt være, at både Tessa og Iceage har spillet en del koncerter i Danmark på det seneste, og du måske har fået set den ene eller begge live. Men der sker altså noget, når de her danske acts rammer hovedprogrammet på Roskilde Festival. Noget magisk.

Iceage-koncerten bliver en fejring af ti år uden at fjerne foden fra den kreative speeder. Tessas Arena-lukker er markeringen af tre år spækket med succeshistorier.

Her kan man som sådan ikke vælge forkert. Begge koncerter burde blive fænomenale.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af