Roskilde Festival: Haim-søstrene var som født til at stå på Orange

Roskilde Festival: Haim-søstrene var som født til at stå på Orange
Alana og Este Haim på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Haim er på mange måder den perfekte booking til en festival som Roskilde. Den amerikanske søstertrios letfordøjelige poprock emmer bare af sol, sommer og gode vibes.

På dansk jord byder en Haim-koncert ganske vist hverken på den hitparade, som Post Malone leverede torsdag, eller for den sags skyld den samlende folkefest, som Thomas Helmig skabte dagen efter. Men det stoppede ingenlunde trioen i at triumfere på festivalens største scene.

For det var lige præcis dét, Haim-søstrenes dopamin-injektion af en Orange-koncert var: En triumf.

Det stod klart fra det øjeblik, de tre søstre en efter en kom farende ind på scenen og kastede sig ud i en dybt charmerende fremføring af ’Now I’m In It’. Sjældent har nogen følt sig så godt til rette på Orange.

Danielle Haim på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Setlisten bestod forventeligt nok især af materialet fra sidste års flabede ’Women In Music Pt. III’. Det var et eller andet sted meget heldigt, for Haim-søstrenes antisexistiske manifest af et tredje album er med længder deres bedste, og de varme sommerskæringer tog sig kun endnu bedre ud under Dyrskuepladsens lavtstående aftensol.

Vanen tro blev de fleste af numrene – og i særdeleshed debutalbummets ’My Song 5’ – spillet i en noget mere rocket udgave. Og som det altid er tilfældet efter en Haim-koncert, stod man tilbage med et ønske om, at samme vildskab ville komme bare en anelse mere til udtryk på deres album. For hold nu kæft, hvor det klæder dem godt.

Som det demokratiske foretagende, Haim nu engang er, fik hver og ét af medlemmerne lov til at synge for i mindst et af numrene. Men koncerten fungerede faktisk endnu bedre, når de tre søstre deltes om tjansen – ikke mindst under det tidlige hit ’The Wire’, der om noget understregede trioens smittende kemi i såvel musikken som i deres interaktioner på scenen.

Este Haim og den heldige fan. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Der var nok sjove indspark til, at man aldrig kedede sig. Som da storesøster Este inviterede en grædefærdig fan på scenen til at danse sig igennem ’Up From a Dream’. Eller da hun modtog et (måske ikke helt autentisk) telefonopkald fra gårsdagens scoring efter en koncert i Holland.

»Should I see him again or just find one of you guys to fuck in a lake?«, spurgte hun. »Come find me in the pit at The Strokes!«.

For én gangs skyld troede man faktisk på lillesøster Alana, da den nyslåede filmstjerne kastede sig ud i den sædvanlige smiger om, hvordan aftenens koncert var det foreløbige højdepunkt på turnéen.

Haim og Orange var et match made in heaven. Som om de tre søstre var født til at stå på netop dén scene.

Haim. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af