Branco havde intet mindre end syv surprise-gæster med til sit første store soloshow

Branco havde intet mindre end syv surprise-gæster med til sit første store soloshow
Branco i Forum. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Brancos koncert i Forums Black Box startede og sluttede fantastisk.

Begyndelsen var et brag. Branco trådte ind på scenen med to sange, der landede som knytnæver. Først MellemFingaMuzik-klassikeren ’Pepsi (Militant Mentalitet)’, derefter den lige så hårde ’Ingen introduktion (4×4)’.

Begge numre accelererer – lidt som Meek Mills nyklassiker ’Dreams And Nightmares (Intro)’ – intensiteten nærmest hvert sekund. De vokser sig større og større som en flodbølge. Det fungerede perfekt i Forum. Branco buldrede igennem. Hans vokal var klar, og de medbragte visuals (otte skærme!) imponerede.

Slutningen var også en triumf. Rapperen fik salen til at synge med på ’London Town’ efter en stærk acapella-intro, og alt gik op i en højere enhed da ’Bando Bitch’ eksploderede, mens scenen blev oplyst af så meget ild, at koncertgæsterne fik røde kinder.

Starten og slutningen af en koncert er tit de momenter, man husker tydeligst. Men det, der sker derimellem, er altså også ok vigtigt. Og her havde Brancos show en del problemer.

I perioder var det som om, hans vokal ikke skar helt igennem, og han kæmpede lidt med at nå ud til den i perioder meget passive, ikke helt fyldte sal.

Der var sange – som MellemFingaMuzik-hittet ’Cocaina’ eller den buldrende ’AMG’ – der satte gang i publikum. Men i lange perioder af settet var det, som om der ikke helt var en forbindelse mellem manden på scenen og menneskerne i salen.

Miklo og Branco i Forum. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Branco havde ellers gjort meget ud af showet. Bandet spillede stærkt, og trommerne genskabte produktionernes tunge slag på imponerende vis. Der var dansere, pyroteknik, visuals, samt en energisk og smilende hypeman i form af fætteren og forretningspartneren Miklo. Og så var der tre effektive gæsteoptrædener.

RH, Sivas og Artigeardit gav alle koncerten friske pust. Især Ardit løftede koncerten under sin surprise-visit, der som forventet endte med kollektiv White Stripes-sang under ‘Goal’ fra sidste års ’10 Years’-album.

Men andre gæsteindslag fjernede fuldstændig Brancos momentum.

Trey & Zay og RoseGold bragte det samlede antal gæstevokalister op på syv personer. Men de to duoer havde i modsætning til de andre gæster en form for minikoncerter indlagt i showet, og selvom de bravt forsøgte at holde stemningen i gang, brugte mange pausen til toiletvisit og barbesøg.

Branco i Forum. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Gæsterne havde helt enkelt ikke sangene til at fylde salen ud. De havde været brugt bedre som opvarmning end som del af hovedshowet. Koncerten tabte pusten, og Brancoe kæmpede med at få gryden i kog igen.

Selvom han prøvede lidt af hvert, fra ‘sæt jer ned’-tricket til danseshow under den nyere ’Steppa In’. Det var Brancos første soloshow nogensinde, og måske kæmpede han lidt for hårdt for at leve op til ideen om, at det hele skulle være stort og eksplosivt. Nogle gange var det lidt anstrengt.

Man må dog anerkende rapperens indsats. Han gjorde alt. Det var måske hårdt arbejde at genopbygge koncertens momentum, men det lykkedes ham faktisk.

Koncerten fik sin store forløsning til sidst. Det var noget af en kamp at nå dertil. Men det sluttede som en sejr.


Kort sagt:
Branco havde både pyroteknik, dansere og surprise-gæster med i Forum. Alligevel havde han i perioder svært til at nå ud over scenekanten.

Branco. Koncert. Forum.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af