Dua Lipa skal ikke optræde til VM i Qatar – vil først besøge landet, når det forbedrer dets menneskerettigheder

Dua Lipa skal ikke optræde til VM i Qatar – vil først besøge landet, når det forbedrer dets menneskerettigheder
Dua Lipa på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

På søndag begynder VM i Qatar, og vanen tro skal fodboldturneringen skydes i gang med en overdådig åbningsceremoni, der selvfølgelig også byder på musikalske indslag.

De optrædende til årets åbningsceremoni tæller indtil videre kun Jungkook fra K-pop-bandet BTS, men de seneste dage har der figureret rygter om, at også Dua Lipa på søndag ville lægge et smut forbi Al Bayt Stadium, hvor åbningsceremonien finder sted.

De rygter afviser Dua Lipa nu i en story på Instagram.

»Der er i øjeblikket en del spekulation om, hvorvidt jeg skal optræde til åbningsceremonien i Qatar. Jeg skal ikke optræde, og jeg har aldrig været involveret i nogen forhandlinger om at optræde«, skriver hun blandt andet.

Stjernen understreger desuden, at hun ikke vil besøge Qatar, før landet lever op til sine forpligtelser om menneskerettigheder.

»Jeg kommer til at heppe på England hjemmefra, og jeg ser frem til at besøge Qatar, når landet har opfyldt alle de løfter om at forbedre menneskerettighederne, som det afgav, da det vandt retten til at være vært for VM«, skriver hun.

VM i Qatar har været omgærdet af kontroverser, der blandt andet skyldes landets behandling af migrantarbejdere samt kriminaliseringen af homoseksuelle forhold.

Tilskuerne til årets åbningsceremoni må altså undvære Dua Lipa, hvis liveshows ellers er garant for en formidabel popfest. Det beviste hun på dette års Roskilde Festival, da hun ikke bare optrådte på Orange Scene, men erobrede den.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af