Publikum var den hemmelige stjerne til Central Cees stærke danske debutkoncert

Publikum var den hemmelige stjerne til Central Cees stærke danske debutkoncert
Central Cee i Store Vega. (Foto: Sara Lindbæk)

Da Soundvenue talte med Central Cee for lidt over en uge siden, lovede han, at hans optræden i Store Vega ville være et level op fra hans tidligere shows. Det her var første gang, han havde en decideret sceneproduktion med, fortalte rapperen.

På det punkt skuffede hans danske debutkoncert ikke. Showet startede med en minidokumentar i sort-hvid på en stor skærm, hvorefter højdramatiske fanfarer annoncerede hans ankomst. Lysshowet var nærmest en Royal Arena-koncert værdig.

Men da Central Cee trådte ind på scenen føltes det mere som en tætpakket klubkoncert i en kælder i London end som et gennemkoreograferet stadionshow. Han gik nemlig helt frem til scenekanten, som ville han komme så tæt ind på livet på publikum som muligt.

Derfra viste den unge engelske artist, hvorfor UK-rappere har ry for at have de bedste bars.

Han satte sin vokal forrest og leverede en opvisning i teknisk rap, der ikke havde brug for specielt meget assistance fra backtrack eller hypeman. Det kan godt være, der var mere show end normalt; men Central Cee er altså stadig en no nonsense-rapper.

Central Cee i Store Vega. (Foto: Sara Lindbæk)

Nogle af nuancerne i den akrobatiske levering, der er Central Cees kendetegn, gik måske tabt hen ad vejen, men generelt holdt han et højt niveau igennem koncerten.

Både på store hits som ’Retail Therapy’, ’Commitment Issues’ og TikTok-hittene ’Obsessed With You’ og ’Doja’, men også på mindre kendte, vokalbårne tracks som ’Cold Shoulder’ og ’Chapters’.

Han flexede også sine evner som rendyrket rapper ved at levere hele den nylige virale freestyle, han premierede i Los Angeles i september. Det var en mand, der var opsat på at fremvise sine tekniske evner, ikke kun sine hits.

En mindre selvsikker rapper ville måske være blevet slået ud, da publikum ikke var helt med på nogle af de mindre kendte numre. Og en mere leflende artist havde måske brugt billige tricks for at få en publikumsreaktion.

Men Central Cee troede nok på sit materiale – og sin egen vokal – til at levere sangene i deres fulde længde og uden gimmicks.

Men en af årsagerne til, at det rap-fokuserede show fungerede, var også, at han havde et exceptionelt velvilligt publikum.

Central Cee i Store Vega. (Foto: Sara Lindbæk)

Salen sang hele ’Commitment Issues’ for rapperen og virkede yderst modtagelig for enhver gestus fra aftenens hovedperson.

I perioder pressede publikum sig så tæt sammen mod scenen, at bageste del af Store Vega så halvtom ud – selvom koncerten var udsolgt. En enkelt gang måtte Central Cee stoppe showet, fordi en moshpit var blevet lige lovlig voldsom.

Men mestendels foregik det hele festligt uden at kamme over. Rapperen og hans dj virkede selv en smule paf over den ekstremt varme modtagelse de fik sådan en kold, mørk mandag aften i København.

»Jeg anede ikke, hvad jeg skulle forvente«, sagde Central Cee. Underforstået: Han havde nok ikke regnet med meget kærlighed.


Kort sagt:
Publikum var den hemmelige stjerne til et show, hvor Central Cee ikke kun solede sig i sine hits, men beviste sine evner som teknisk stærk rapper.

Central Cee. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af