Shooter Gang og Chatle udstilles som kunst

Shooter Gang og Chatle udstilles som kunst
Shooter Gang. (Foto: Klara Løkke/Soundvenue)

Det var nok de færreste, der havde troet, at Shooter Gang og Chatles musikvideoer fra gaderne i Trillegården og Vollsmose ville finde vej til en kunstudstilling i København.

Det er ikke desto mindre, hvad der sker, når Fotografisk Center blænder op for årets udgave af udstillingen Ung Dansk Fotografi, kurateret af Mathias Kryger.

Her vil man kunne opleve Mike Spooners kontroversielle musikvideoer for de danske rappere som en del af udstillingen, der ifølge en pressemeddelelse undersøger grænsen mellem dokumentation og performance i vor tids billedkultur.

»Kameraet, hvor direkte eller indirekte det end er i værkerne, bliver et redskab til undersøgelse af noget, der kunne være virkeligheden anno 2022: at der måske ikke findes nogen decideret grænse mellem dokumentation og performance, som i Mike Spooners musikvideoer for hip-hop-gruppen Shooter Gang«, lyder det blandt andet i beskrivelsen.

»Mike Spooners videoer er hele tiden på samme tid dokumentariske og performance og er, på trods af (eller måske i kraft af) at de ikke er skabt indenfor kunstens institutionelle rammer, noget af det fineste og rigeste kunstneriske billedmateriale vi har i vores samtid«, uddyber Kryger.

Spooners musikvideoer for Shooter Gang og i særdeleshed musikvideoen til ‘Sort på Sort’ for Chatle har vakt stor debat over de seneste år.

Der er fernisering på udstillingen 4. november. Den løber frem til 18. december i Fotografisk Center i København.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af