10 sange der har defineret Fraads: »Jeg stod i frikvarteret og rappede første vers til en chick, som vi alle sammen var forelskede i«

Denne weekend indtager duoen Radar og Hotel Cecil, hvor de blandt andet vil spille helt nyt materiale. I den anledning fortæller Fraads her om ti sange, der har formet dem som musikere og mennesker.
10 sange der har defineret Fraads: »Jeg stod i frikvarteret og rappede første vers til en chick, som vi alle sammen var forelskede i«
Papa Erotic og David Engelbrecht, bedre kendt som Fraads. (Foto: Edi Cliff/PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang der har inspireret vores kommende album:

‘Dire, Dire Docks’ fra Super Mario 64

David Engelbrecht: »Til vores nye album (der udkommer i 2023, red.) havde vi ikke nødvendigvis brug for at genopfinde os selv, men vi havde brug for et form for reboot af vores lyd. Vi snakkede rigtig meget om nostalgi og barndom, og så kom vi ind på videospil. Og så var det lige pludselig grineren at tage nogle lyde direkte fra spillene og se, om vi kunne bygge sange op omkring det i stedet for at starte på spaden«.

»En sang, der har inspireret blandt andet den kommende single, er ’Dire, Dire Docks’ fra ’Super Mario 64’. Vi har simpelthen brugt så mange ting – både fra ’Zelda’-spillene og fra ’Yoshi’s Island’ – men især det her soundtrack har bare en nostalgi og en længsel efter en gammel stil, som har ført til en fed journey med gamle japanske synths og cork og sådan noget«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang der betyder meget for os begge to:

Nancy Sinatra & Lee Hazlewood ‘Some Velvet Morning’

Papa Erotic: »’Some Velvet Morning’ fra Nancy Sinatra og Lee Hazlewoods fællesalbum har i lang tid haft en helt særlig plads i vores hjerter. Første gang vi hørte den, blev vi nødt til at mødes i studiet og høre den igen sammen, fordi vi kunne mærke, at der var et eller andet, der talte til os begge to på helt vildt mange måder«.

»Den har en lidt puslespilagtig opbygning, hvor den i løbet af hele sangen skifter taktart, så det bliver mere og mere intenst og flyder mere og mere sammen. Det er en helt vild fortælling rent instrumentalt. Og så er den bare virkelig beautiful i sit tekstunivers«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen med det perfekte beat:

Timbaland feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake ‘Give It To Me’

David Engelbrecht: »Jeg har lige fulgt et MasterClass-kursus med Timbaland, som var fucking inspirerende. Han er jo en kæmpe legende. Og så har jeg siddet og genhørt de gamle beats, og jeg føler bare, at den lyd snart må komme tilbage. Det er jo bare syge beats – de egner sig til dansegulvet, de er mega kreative, de er sjove, og så får han også selv lov til at rappe lidt. Det er bare det mest blærede«.

»Jeg vil fremhæve ’Give It To Me’ med Nelly Furtado og Justin Timberlake. Det er bare det perfekte beat. Man glemmer lidt Timbaland, når man snakker nye producere, men han lagde fandme the groundwork«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der gav mig lyst til at rappe:

Dead Prez ‘Mind Sex’

Papa Erotic: »Da jeg begyndte at høre Dead Prez i 8.-9. klasse sammen med mine hiphopvenner, var det ’Mind Sex’, som jeg imiterede og lærte alle versene til, så jeg kunne rappe den for damerne, der gik i vores klasse, for at imponere dem. Så jeg stod i frikvarteret og rappede første vers til en chick, som vi alle sammen var forelskede i dengang – og så fandt man ligesom ud af, at det virkede«.

»Men lad mig lige tilføje, at mit andet svar var ’En tur i zoo’ med Razz. Det var en del tidligere, men det er lige så korrekt et svar«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Min yndlingssang fra før jeg blev født:

Scott Walker ‘Rhymes of Goodbye’

David Engelbrecht: »Scott Walker var lige så stor som The Beatles engang, men han er måske ikke lige så husket i dag. Det er skideærgerligt, for det er jo mindst lige så godt. Og så er han en kunstner, der har ændret sig sindssygt meget i løbet af karrieren. Det er fucking inspirerende. Tænk, hvis man selv kunne ende der engang«.

»Han er jo en crooner, så med et nutidigt øre er ‘Rhymes of Goodbye’ måske lidt svær at lytte til. Men shit, en fortælling«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg forbinder med kærestesorger:

070 Shake ‘Blue Velvet’

Papa Erotic: »070 Shake er min all time favorite kunstner. Uden tvivl. Jeg føler, at jeg har et særligt bånd til hende. Nogle gange beskriver hun faktisk tingene bedre, end jeg selv kan. Det er så rammende og kommer så dybt ind under huden på mig«.

»Og så har det ofte været i sammenhæng med breakups, at hendes album har ramt mig. Hun har lidt reddet mit liv nogle gange, når jeg har været heartbroken. Især med ’Blue Velvet’, som beskriver modviljen mod at give slip på sin partner. For mig at se er ’You Can’t Kill Me’-albummet den ultimative breakup-plade«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der får mig til at føle mig uovervindelig:

Aperly High ‘Try Hard’

David Engelbrecht: »Det føles uovervindeligt at være en del af et musikmiljø herhjemme. Og at have venner og kollegaer i musikken, som man kan sparre med«.

»Derfor har vi valgt en sang fra vores gode ven Alberts soloprojekt Aperly High, som også i sig selv bare er et uovervindeligt track, der tør at have store armbevægelser. Og som tør at være sådan lidt teenageagtigt med beerpong, stive ture med metroen og en tro på, at livet er det sygeste«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg sætter på, når jeg er ked af det:

FKA Twigs ‘Mirrored Heart’

Papa Erotic: »’Mirrored Heart’ er en sang, jeg sætter på, når jeg har brug for at tude. Den får mig hver gang. Ligesom resten af ‘Magdalene’-albummet spiller sangen på de her meget dramatiske, store følelser – næsten sådan en ny form for operaagtig stil, hvor det hele koger over og faktisk lyder som gråd. Når jeg sætter den på, sætter det altid gang i tårekanalerne, og så får jeg ligesom renset lidt ud«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den nyeste tilføjelse til listen over mine all time-yndlingssange:

Thaiboy Digital feat. Yung Lean ‘True Love’

David Engelbrecht: »Det fede ved all time-favoritter er jo, at det ikke handler så meget om historiens vingesus. Derfor bliver vi også nødt til at vælge noget Drain Gang, fordi vi bare mærker et slags familieskab på tværs af Norden, når vi hører dem synge på engelsk med en tyk svensk accent«.

»Ecco2k, Bladee, Yung Lean… Vi følger med i alt, hvad de laver, så lad os bare tage ‘True Love’ fra den nye Thaiboy Digital-plade. Det er inspirerende, det er umiddelbart, og man kan fornemme deres venskab. Der er så mange, der griner af Drain Gang, men der er meget mere på spil, hvis man lukker øjnene og prøver at leve sig ind i det – og så er man bare grebet for evigt«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg også hører om 50 år:

Playboi Carti ‘Stop Breathing’

Papa Erotic: »Jeg kan se for mig, hvor fedt det vil være at sidde på et plejehjem og høre ‘Stop Breathing’ fra Playboi Cartis ‘Whole Lotta Red’-album og bare rage og have det for sygt. Men jeg vælger den også, fordi Carti er så futuristisk. Han er jo for sindssyg. Jeg tror virkelig, det er lyden af fremtiden«.

»Og så er der en linje i sangen, hvor han rapper »I take my shirt off and all the hoes stop breathing«. Hvor grineren kunne det ikke være at smide trøjen på et plejehjem, så de andre rent faktisk stopper med at trække vejret sådan ægte?«.

Fraads spiller på Radar den 2. december og Hotel Cecil den 3. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af