Little Simz havde et mesterværk med til København og befalede, hvornår vi skulle gå amok

Little Simz havde et mesterværk med til København og befalede, hvornår vi skulle gå amok
Little Simz på scenen i Milano i december 2022. (Foto: Francesco Prandoni/Getty Images)

I sommer spillede Little Simz på Roskilde Festival med mesterværket ‘Sometimes I Might Be Introvert’ i ryggen, og min Soundvenue-kollega Rasmus Junge kvitterede med seks stjerner.

Men selv om den engelske rapper onsdag aften atter fokuserede på sit albumhovedværk, frem for det helt nye ‘No Thank You’, kom hun til Amager Bio med et noget andet show. På Dyrskuepladsen havde hun et helt band med, men nu var det kun Little Simz og en dj.

Men det mere simple setup føltes på ingen måde letkøbt. Der var sørget for knivskarpe beatswitches til mange af sangene – eksempelvis mellem de aggressive ‘Boss’ og ‘Speed’, og mellem de afrobeat-kanaliserende ‘Point and Kill’ og ‘Fear No Man’, der gik gnidningsfrit over i hinanden. Og så var der sørget for et sprælsk og veltimet lysshow, der øgede intensiteten under ‘Offence’ og ømheden på ‘Protect My Energy’.

Little Simz kan sagtens fylde en scene ud uden et band bag sig. Hendes stemme er ekspressiv og mangefacetteret i en grad som få andre rapperes. Hun havde spilleglæde, energi og taknemmelighed, der smittede af på hele salen – og i talerne mellem nogle af de mere sårbare sange gjorde hun meget ud af at understrege netop, hvor taknemmelig hun var for sin succes og sit publikum.

Little Simz på scenen i Berlin i december 2022. (Foto: Frank Hoensch/Getty Images)

Simz spillede endda selv nogle potente keyboardriffs under ‘Speed’ og ‘Protect My Energy’, og til ‘I See You’ iførte hun sig en bas for at spille et simpelt basriff, endda mens hun også rappede.

Hun mestrede alle de klassiske partytricks – at hoppe ud blandt publikum under ‘101 FM’, danse rundt på scenen under ‘Fear No Man’, få folk til at synge og klappe med under ‘Selfish’ og befale præcis, hvornår vi skulle gå amok til det uudgivne 070 Shake-samarbejde ‘Moving Alone’.

Men hun kommunikerede også mere komplekse følelser. Stemningen var totalt opløftende under ‘Woman’, hun lod os alle være sårbare sammen i et betryggende miljø under ‘Little Q’, og hun bevægede sig langsomt fra stilfærdig og nervøs stemning til bragende og triumferende attitude på ‘Introvert’.

Det var ikke den bandkoncert, jeg selv missede i sommer på Roskilde Festival. Det var en klassisk dj/rapper-koncert. Og det format mestrede hun.


Kort sagt:
Efter at have gæstet Roskilde Festival i sommer til topkarakter med et fuldt band, vendte Little Simz tilbage til Danmark, denne gang blot med en dj. Men med det mere simple setup var hun stadig i sit es.

Little Simz. Koncert. Amager Bio.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af