Premiere: Se kortfilmen til Artigeardits mesterlige nye album – med Besir Zeciri i hovedrollen

Premiere: Se kortfilmen til Artigeardits mesterlige nye album – med Besir Zeciri i hovedrollen
Artigeardit i den udbyggede musikvideo, der akkompagnerer hans nye album, 'Længe leve'. (Foto: Screenshot)

Artigeardit-sæsonen er i fuld gang.

I fredags udsendte den dansk-albanske rapper et karrieredefinerende hovedværk i form af albummet ‘Længe leve’, som Soundvenue tildelte seks stjerner.

I sin anmeldelse hæfter vores musikredaktør sig især ved det faktum, at albummet er dybt personligt. Et fragmenteret selvportræt, hvor rapperens tekster »bevæger sig ind på uvant reflekteret og personligt territorie«.

Nu samler Artigeardit selvsamme blanding af følelser, frustrationer og glæder i en ny kortfilm, som Soundvenue i dag har premiere på.

Kortfilmen fungerer som en udvidet musikvideo, der rummer brudstykker af flere sange fra albummet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Først møder vi rapperen alene i et mørkt rum, mens han sætter scenen med albummets titelnummer. Dernæst transporteres vi til en lejlighed – måske i Makedonien? – hvor skuespilleren Besir Zeciri (blandt andet kendt fra DR-serien ‘Fredløs’) når hele følelsesregisteret rundt til tonerne af sangen ‘Tetovo’.

Ligesom Artigeardit er Zeciri »albaner fra Makedonien«, og i en pressemeddelelse lægger skuespilleren ikke skjul på sin fascination af sin landsbror.

»I et arbejdsrum er det dybt fascinerende at mærke, hvordan al hans (Artigeardits, red.) kreativitet er stadfæstet i hans kerne, der hvor han kommer fra. Ud over at han ikke glemmer, hvor han kommer fra, er han hele tiden i transformation – søgende efter svar på meningen med det hele«, lyder det fra Besir Zeciri.

»Det er få, der mestrer den ærlighed og sårbarhed, som Ardit besidder. Det er dét, der gør ham så dragende. Filmen stopper aldrig«.

Kortfilmen er instrueret af Oliver Zaza, Kasper Weng og Artigeardit selv. Astrid Andreasen står bag produktionen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af