The Smile skabte et magisk moment, da de spillede en 10 år gammel Radiohead-demo til deres Tiny Desk-koncert

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Smile er et fantastisk liveband.

Det beviste Radiohead-medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood samt tredjemand Tom Skinner med deres forrygende koncert på sidste års Roskilde Festival, og de understreger det nu påny i den seneste udgave af den amerikanske radiostation NPRs intime koncertkoncept, Tiny Desk Concert.

Alligevel kunne de to shows ikke være mere forskellige.

Trioens Roskilde-koncert var energisk, indebrændt og til tider regulært rocket. Til sammenligning er deres Tiny Desk-optræden skrøbelig, småjazzet og – selv om det umiddelbart synes uforeneligt med et Radiohead-sideprojekt – ret hyggelig.

Én ting har de to koncerter dog til fælles: Et sublimt musikalsk overskud.

På Roskilde Festival spillede trioen alene scenen op, som var de et 10 mand stort orkester. Til deres Tiny Desk-koncert får de selskab af saxofonisten Robert Stillman, og selv i disse mere nedbarberede rammer formår de fire musikere at skabe et hypnotiserende lydbillede på hver og et af de i alt tre numre.

Men det absolutte højdepunkt må være sangen ‘Skrting On the Surface’, der her får lov at lukke koncerten, lige så vel som sangen lukkede The Smiles debutalbum fra sidste år, ‘A Light for Attracting Attention’.

Live-versioner af den efterhånden 10 år gamle Radiohead-demo har figureret på internettet i årevis, før Yorke og Greenwood med The Smile-projektet langt om længe gav sangen den studieversion, den så inderligt fortjente.

Under deres Tiny Desk-koncert kommer nummeret også til sin ret, når Yorkes ømskindede falset smelter perfekt sammen med de tre instrumenter. Især Greenwoods guitarsolo i outroen er intet mindre end magisk.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af