For to år siden blev hun kritiseret for at karikere autisme – nu afslører Sia, at hun selv er på spektret

For to år siden blev hun kritiseret for at karikere autisme – nu afslører Sia, at hun selv er på spektret
Sia. (Foto: PR)

For to år siden udkom ‘Music’, popstjernen Sias debutfilm, til sønderlemmende kritik.

Musicalfilmen blev anklaget for at give et skævvredet og overfladisk billede af autisme, og kritiseret for at have valgt en neurotypisk skuespiller til hovedrollen.

Nu, to år efter den udskældte filmdebut, har Sia afsløret, at hun selv er på autismespektret.

»Jeg er på spektret, og jeg har været på afvænning, der foregår mange ting«, udtaler hun i reality-podcasten ‘Rob Has A Podcast’. Her siger hun også følgende:

»I 45 år har jeg følt, at jeg var nødt til at tage mit menneske-kostume på. Det er først i de sidste to år, jeg helt er blevet mig selv«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Udmeldingerne kommer i kølvandet på en svær periode, hvor Sia blandt andet overvejede selvmord og tog stoffer efter kritikken af ‘Music’.

Popstjernens film fik en hård medfart stort set over alt. Også hos Soundvenue, hvor anmelder Sarah Glerup uddelte bundskraber-karakter.

»Som musical er Sias debutfilm en øjenbæ, som fortælling er den utroværdig, og som erklæret kærlighedsbrev til autister er ‘Music’, der karikerer autisme og promoverer livsfarlige fastholdelser, grund til at slå op«, lød vurderingen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af