To danske musikere står bag den mest populære K-pop-udgivelse lige nu

To danske musikere står bag den mest populære K-pop-udgivelse lige nu
Erika de Casier. (Foto: Dennis Morton)

Ingen K-pop-gruppe har så meget medvind for tiden som fremadstormende NewJeans, der tilbage i foråret nåede en milliard streams på Spotify under et år efter deres debut.

Deres seneste ep, ‘Get Up’, strøg også direkte ind på albumcharten i USA, hvor den i skrivende stund indtager en flot sjetteplads kun overgået af lokale mastodonter som Travis Scott, Post Malone og Taylor Swift.

Nu viser det sig, at ep’en har et dansk islæt. Dansk-portugiske Erika de Casier har nemlig været med til at skrive fire af de i alt seks numre, mens Chinah-forsangeren Fine Glindvad har været inde over tre af dem.

Det forklarer Casier i et interview med GQ, der i overskriften kalder hende »det hemmelige r’n’b-våben bag NewJeans’ mest catchy sange«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I interviewet fortæller Casier blandt andet, at den første sang, hun skrev med K-pop-gruppen, var monsterhittet ‘Super Shy’, der er inspireret af Casiers oplevelser som en genert teenager.

Desuden er både Erika de Casier og Fine Glindvad krediteret som sangskrivere på numrene ‘New Jeans’, ‘Cool With You’ og ‘ASAP’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af