Ugens Top Tracks: Hvorfor lytte til den omdiskuterede MAGA-country, når Zach Bryan og Kacey Musgraves er så meget bedre?

Vores liste over ugens bedste nye numre byder også på en sang om at stille spørgsmålstegn ved, om man er en mand, og en eksperimentalmusikers ode til farrock, hun ikke har lyttet til.
Ugens Top Tracks: Hvorfor lytte til den omdiskuterede MAGA-country, når Zach Bryan og Kacey Musgraves er så meget bedre?
Zach Bryan. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Zach Bryan feat. Kacey Musgraves ‘I Remember Everything’

Det har været et kæmpestort år for countrymusik, især i hjemstavnen USA. Morgan Wallens megahit ‘Last Night’ har slået den ene rekord efter den anden, og Luke Combs’ cover af ‘Fast Car’ har været lige i hælene som sommerens næststørste hit i USA.

Men samtidig har nogle mere ubehagelige afkroge af countrygenren tittet frem. Først med Jason Aldeans ‘Try That In a Small Town’, dernæst med opkomlingen Oliver Anthonys virale ‘Rich Men North of Richmond’, der begge har været sovset ind i kontroverser grundet deres til dels hadefulde retorik.

Men ikke al country er Trump-forelsket MAGA-musik.

Et af genrens mest glødende talenter – som fortjener langt mere opmærksomhed en Anthony og Aldean – er Zach Bryan, der netop har smidt et album på gaden med en sang, der fortjener at blive et storhit.

Han har allieret sig med en anden countrystjerne, der ikke altid har fået lige meget plads i USA’s country-mainstream til trods for, at hun konsekvent har fået mere international opmærksomhed end din gængse Nashville-hitmager.

Kacey Musgraves’ blide, melankolske vokal står i smuk kontrast til Bryans mere støvede stemme. Melodien er iørefaldende og rørende, og instrumentationen er dybt bevægende. Hvis sådan en sang ikke kan katapultere Zach Bryan direkte op til countryscenens A-liste, så er der noget galt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mitski ‘Heaven’

Mitski er nogle gange bedst, når hun giver os lyst til at græde. Det gør hun på denne hjerteskærende forløber for det kommende album ‘The Land Is Inhospitable And So Are We’, der lander 15. september. Når først strygerne rammer, kan man nærmest ikke kontrollere sine følelser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

L’Rain ‘Pet Rock’

Den eksperimenterende producer, sanger og multiinstrumentalist L’Rain fik stor opmærksomhed for det smukke album ‘Fatigue’ i 2021. Den nyeste single fra hende er efter eget udsagn »en dunkel ode til hvid farrock, som jeg aldrig har lyttet til«, og hun nævner både The Strokes og Pink Floyd i den forbindelse.

‘Pet Rock’ vil være at finde på albummet ‘I Killed Your Dog’, der udkommer 13. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lil Yachty ‘Tesla’

Lil Yachty bevægede sig for nogle måneder siden ud i den psykedeliske rockmusik med albummet ‘Let’s Start Here’. Hans udspil sidenhen har dog primært været hiphop. ‘Tesla’ er ingen undtagelse, men instrumentationen har en del trippy og psykedeliske tiltag, der vækker mindelser om stemningen fra Yachtys rock-output.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blikfang ‘Hvis min krop ku forsvinde’

På ‘Hvis min krop ku forsvinde’ filosoferer Blikfang-forsanger Søren Gade over, hvad det vil sige, når samfundet kønner ham som en mand, og han stiller spørgsmålstegn om, hvorvidt han egentlig er en mand. Og det sker over en af de sjoveste, mest legesyge og mest catchy produktioner fra Blikfangs nye ep, ‘Vær dig selv’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ashnikko feat. Ethel Cain ‘Dying Star’

Ashnikkos over-the-top demoncore-hyperseksualitet og Ethel Cains dystre american gothic-æstetik virker ikke umiddelbart forenelige. Men Ashnikko skruer lige lidt ned for førstnævnte på ‘Dying Star’, der således bliver en rigtig smuk afslutning på hendes nye album, ‘Weedkiller’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Squirrel Flower ‘Alley Light’

Nogle gange har man bare brug for no-bullshit indierock om kærlighed og identitet. ‘Alley Light’ handler ifølge Squirrel Flower om »manden i mig, eller en mand, som jeg elsker, eller en mand, som er mig fremmed«.

Sangen er heldigvis meget lettere at forholde sig til i praksis, end Squirrel Flowers citat får den til at fremstå. Den peger frem mod albummet ‘Tomorrow’s Fire’, der udkommer 13. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hjalte Ross ‘Don’t’

Efter tre år er Hjalte Ross endelig tilbage. Og hans lyd føles så småt forandret. Hvor han tidligere var meget Nick Drake-kanaliserende, har ‘Don’t’ en lyd, der klinger af mere moderne indie-singer/songwriters. Han kunne oplagt spille support for eksempelvis Lucy Dacus eller Big Thief, næste gang de gæster landet. Albummet ‘Less’ udkommer 13. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yung Lean & Bladee ‘Bullets’

Man ved aldrig helt, hvad man får med de svenske rapstjerner Yung Lean og Bladee. Havde du måske selv forventet en dobbeltsingle, hvor A-siden er en øm klaverballade, og hvor B-siden er en kæk dosis synthpop? Det er nemlig det, vi har fået, og det er særligt sidstnævnte, der får os op at køre med sit inficerende hook.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Earl Sweatshirt & The Alchemist feat. Mike ‘Sentry’

Earl Sweatshirt kunne være blevet en megastjerne, hvis det var det, han ville. Men hans kunstneriske instinkter har alle dage været mere forenelige med undergrunden, og han har derfor allieret sig med The Alchemist, undergrundsproduceren over dem alle, for et helt album, der – som om det ikke var undergrund nok – kun er tilgængelig på platformen Gala Music.

Singlen ‘Sentry’ er abstract hiphop, når det er allerbedst, og genrefællen Mike kigger forbi til et oplagt gæstevers.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af