Jeg håber, Artigeardit og Lamin har fået råd til et sommerhus på Mallorca efter denne TV 2-reklamesang

Hvad er det, jeg lige har set?
Jeg håber, Artigeardit og Lamin har fået råd til et sommerhus på Mallorca efter denne TV 2-reklamesang
Artigeardit og Lamin. (Foto: PR)

KOMMENTAR. Hvad er ’Alt vi har er nu’?

Er det en ny sang af Artigeardit og Lamin, det seneste års mest succesfulde danske rapduo?

Er det en reklame for TV 2 Play, som har postet sangen, og som – må man antage – har kastet affaldssække fyldt med penge efter de to rappere?

Eller er det en slags gennemgang af det indhold, du kan streame på TV2 Play?

I musikvideoen er der dramatiske søjler, der viser klip af alt fra Holger Rune til soldater på vej i kamp. Landsholdet scorer, Vingegaard kysser sin datter, nyhedsværter kigger alvorsfuldt.

Eller er nummeret en afsked til den afdøde Amalie Vilslev fra TV 2 Echo-programmet ’Amalie skal dø’, hvis stemme samples på sangen?

Hos BT kan man i hvert fald læse, at sangen faktisk er en hyldest til den afdøde kvinde, der blev 21 år.

‘Alt vi har er nu’ er nok lidt af alt det ovennævnte, men primært er den et virkelig weird flex fra TV 2.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For der er noget vagt 90’er- eller 00’er-agtigt over hele det her koncept, som TV 2 også prøvede af med Saveus sidste år: Lad os hive nogle seje, unge musikstjerner ind, så alle kan se, at vi også er seje og unge.

Videoen stikker i øjnene. Især fordi reklamer i 2020’erne egentlig er blevet mere subtile. Vi er vant til sponsoreret indhold, content marketing og så videre. Lækkert indhold, hvor brandet, der reklameres for, ligesom bare tilfældigt er en del af indholdet.

I 2020’erne får man egentlig ikke to rappere til at gå igennem store lyssøjler med TV 2-indhold, mens de rapper over en død kvindes stemme. Man får ikke Lamin til at rappe melodramatisk om, at vi »har brug for at trække vejret«, mens man viser Christian Eriksen i baggrunden.

Eller, det vil sige, det gør man så åbenbart, hvis man er TV 2.

Her instrumentaliserer man glædeligt dødsfald (og nærdødsfald!) på den mest åbenlyse måde.

Husk, at hver dag kan være din sidste – tænd for TV 2 Play.

Dette er ikke første gang, en rapstjerne laver en sang til en reklame. Icekiid har lavet et nummer til DSB om at passe på sikkerheden i togtrafikken, og Benjamin Hav har lavet en sang til Knæk Cancer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men i de to eksempler var der i det mindste et godt formål.

Artigeardit og Lamins ’Alt vi har er nu’ er i en helt anden boldgade. Det er en glorificeret programgennemgang af TV 2-indhold. En musikalsk tv-guide.

Nu er sangen så officielt på YouTube og streamingtjenesterne.

Man kan kun håbe, de to rappere har fået rigelig kompensation for at deltage i den her fesne omgang content-rap.

Da Pilou Asbæk fik ballade for at deltage i en reklame for betting, skrev han spydigt: »Jeg sidder på et bjerg på Mallorca med et glas vin og overvejer at købe et sommerhus. Tak til Bet365«.

Nu kan Artigeardit og Lamin nok skrive tak til TV 2 for at finansiere, hvad end det er, de to går og drømmer om.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af