Martha Elisabeth har Hyd med på sin nye single – lyt til ‘I’ve Been Waiting (For 2 Long)’

Martha Elisabeth har Hyd med på sin nye single – lyt til ‘I’ve Been Waiting (For 2 Long)’
Martha Elisabeth. (Foto: Coco Ardal)

Om bare to uger udgiver Martha Elisabeth debutalbummet ‘Is She Real?’, hvorfra vi allerede har hørt singlerne ‘Miss Perfection’ og den Carrie Bradshaw-kanaliserende ‘So Much’.

Forud for albummet har vi i dag fået en sidste smagsprøve i form af sangen ‘I’ve Been Waiting (For 2 Long)’, hvor den danske artpop-artist får besøg af ingen ringere end amerikanske Hayden Dunham.

Dunham er især kendt for at lægge ansigt til pladeselskabet PC Musics satiriske popprojekt QT, men sprang i 2021 ud som sårbar solokunstner under aliasset Hyd.

Det udmundede sig sidste år i det fremragende debutalbum ‘Clearing’, der tilbage i februar bragte dem forbi Hotel Cecil, hvor netop Martha Elisabeth var booket som opvarming.

Det blev startskuddet til årets måske mest overraskende dansk-amerikanske samarbejde (selvom Branco og Vory også er et godt bud!), hvori de to musikere mødes i en stormfuld, hyperpoppet duet.

Vi har taget en snak med Martha Elisabeth om, hvordan hun efter eget udsagn landede »en af de sygeste internationale features« på sit debutalbum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvordan kom samarbejdet i stand?

»Jeg snakkede i et par timer med Hyd backstage på Hotel Cecil. Vi sad med nogle af deres gode venner og snakkede om stort og småt. Hayden er en af de sødeste, kærligste sjæle, jeg længe har mødt. Jeg tænker, at det netop er det indtryk og timerne efter koncerten, der gjorde, at jeg turde række ud efterfølgende«.

»Ideén med at spørge Hyd om en feature opstår lidt spontant nogle måneder efter, da jeg er i studiet for at arbejde videre på ‘I’ve Been Waiting’. Jeg har fra begyndelsen forestillet mig en feature på sangen. I en pause fra vores session siger jeg til min producer: Hvorfor ikke spørge Hyd? Hvorfor ikke bare prøve at lande en af de sygeste internationale features på mit album?« 

Hvad svarede de?

»Vi laver sangen klar med et nyt vers uden vokal, som er tiltænkt Hyd. Jeg sender en besked på Instagram med et link til nummeret og et ’tak for sidst’. Senere samme aften kommer jeg hjem fra en bytur. Står i mit køkken klokken tre om natten, og så begynder jeg at tude, fordi Hyd har svaret, at de elsker nummeret og er klar på at være med«.

»Der har i hele processen været en enorm hype og glæde over det, vi fik lavet. Aldrig har jeg fået en dejligere reaktion fra nogen, jeg har sendt noget til. Selvom vi ikke mødtes fysisk, så har dedikationen til det her nummer hele tiden været der«.

Hyd. (Foto: Geray Mena)

Hvad er dit forhold til PC Music? 

»Jeg er stor fan. A.G. Cook! Kæmpe geni! Jeg synes også, at PC’s samlede musikalske identitet er stærk, hvilket jo ofte sker, når man skaber ting ud fra en kollektiv vision. Desværre varer det jo kun året ud«.

»Men det musik, de har udsendt de sidste 10 år, er af højeste kvalitet. Jeg synes også, at der er en del ligheder mellem den måde, de arbejder på, og den måde, jeg arbejder med mit hold herhjemme. Den fælles vision og ambition, der driver det«.

Kunne du se dig selv samarbejde med Hyd igen?

»Ja! Ej, ikke for at disse Danmark, men take me away. Jeg har en kæmpe udlængsel – fysisk og musikalsk. Jeg tilstræber at omgive mig med visionære, ambitiøse mennesker, som tænker mere kunstnerisk end kommercielt. Så jeg pakker gerne min kuffert, tager mit team under armen og bevæger mig lidt væk fra DK«.

»Og så ville det jo være en kæmpe ære at lave musik med Hyd igen. Måske næste gang endda med mulighed for at mødes fysisk og se, hvad der kunne opstå af magi i studiet…«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af