Premiere: AV AV AV udgiver ‘Facts 2.0’ med britisk rapper – og annoncerer stor koncert

Premiere: AV AV AV udgiver ‘Facts 2.0’ med britisk rapper – og annoncerer stor koncert
AV AV AV. (Foto: PR)

Hvad gør man, hvis man gerne vil lande en international feature? Man slider naturligvis ind i deres DM på Instagram.

Det var i hvert fald, hvad Martha Elisabeth gjorde, da hun ønskede at samarbejde med amerikanske Hyd. Og Dayyani, da hun forelskede sig i britiske Crate Classics og deres breakbeats.

Nu har AV AV AV også en udenlandsk kunstner med på deres nye single. Og tænk engang: Det hele startede på Instagram.

AV AV AV. (Foto: Dennis Morton)

Tilbage i foråret tog trioen i sommerhus for at arbejde på deres kommende album, og her brugte de deres pauser på at have det sjovt over Instagram-kontoen @Roadmanvoiceovers, fortæller gruppen i en pressemeddelelse.

Det viste sig, at ejeren af meme-profilen også bruger platformen til at promovere unge britiske rappere, og her faldt trioen blandt andet over en video med Tottenham-rapperen Chino og hans sang ‘Facts’.

AV AV AV forelskede sig i Chinos flow, så de stjal hans vokaler og lagde dem over en produktion, som de i forvejen havde arbejdet på. Derefter skrev de til ham (på Instagram, selvfølgelig), og så var ‘Facts 2.0’ ellers en realitet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den britiske rapper skulle efter sigende have været helt vild med tracket, og det forstår vi godt. Trioen har nemlig sørget for et pumpende future garage-beat, der passer perfekt til Chinos hårdtslående, Central Cee-klingende flow.

»Vi har altid godt kunnet lide rap, og vi kommer jo på en måde alle sammen fra hiphop i vores solokarrierer«, fortæller AV AV AV-medlemmet Eloq om samarbejdet i en mail til Soundvenue.

»Lige nu er vi et sted, hvor britisk rap smelter rigtig godt sammen med mere tempofyldt elektronisk musik med UK garage-bølgen, så vi følte, det lå lige til os at lave vores bud med rigtig meget AV-lyd«.

Eloq. (Foto: Nicolaj Springborg/Soundvenue)

Trioen – der foruden Eloq også består af producerne Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad – gearer lige nu op til udgivelsen af ‘All Inclusive’, der markerer deres første album siden debuten ‘No Statues’ fra 2019.

Herfra har vi allerede hørt den følsomme klubbasker ‘Loving’, og med ‘Facts 2.0’ har supergruppen altså udgivet deres anden og sidste single fra det kommende album, der lander den 9. februar.

‘All Inclusive’ er ifølge gruppen selv skruet sammen med henblik på at komme ud at spille live, og det får de også rig mulighed for at gøre næste år.

I dag kan trioen nemlig også afsløre, at de gæster Store Vega den 26. oktober. Billetsalget starter i morgen fredag den 15. december kl. 10.00.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af