Premiere: Dayyani har en britisk producer-duo med på breakbeat-bangeren ’Can You Believe It?’

Premiere: Dayyani har en britisk producer-duo med på breakbeat-bangeren ’Can You Believe It?’
Dayyani på Spot Festival. (Foto: Daniel Reumert/Soundvenue)

Dayyani har haft et forrygende 2023 med udgivelsen af sin debut-ep og et par scenestjælende features på Yachtvej-kollegerne Gangers seneste album, men hun er ikke færdig med at overraske endnu.

Den danske popspire runder nemlig året af singlen ’Can You Believe It?’, som Soundvenue i dag har premiere på, og her får hun selskab af ingen ringere end den britiske producer-duo Crate Classics, der blandt er kendt for at have produceret Doja Cats kæmpehit ’Woman’. 

Således skriver Dayyani sig altså ind i efterårets tendens til spændende dansk-udenlandske samarbejder, der også har budt på overraskende møder mellem Branco og den amerikanske rapper Vory samt Martha Elisabeth og ditto amerikanske Hyd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martha Elisabeth og Hyds samarbejde opstod med noget så simpelt som en DM på Instagram, og Dayyani brugte sjovt nok samme taktik til at lande sin egen internationale feature, efter at hendes producer, Johannes Bruun, viste hende et klip af den britiske duo.

»Det var lige den vibe, jeg havde optur over for tiden, så jeg tog chancen og smed dem en DM og spurgte, om de havde nogle beats liggende. En time senere lå der et Dropbox-link med fem tracks«, forklarer Dayyani om forløbet i en mail til Soundvenue.

»Det er jo lidt underligt at have lavet en sang med nogen, man aldrig har mødt, men omvendt er det sygt optur at mærke, hvordan man bare kan sende en DM til nogen, der ville være umulige at få fat på i virkeligheden«.

Dayyani. (Foto: Sean Collin Rusike)

På den nye single giver Crate Classics den danske sanger en klassisk breakbeat-overhaling, der taler ind i tiden og vækker mindelser om artister som det albumaktuelle TikTok-fænomen PinkPantheress, og som vigtigst af alt klæder Dayyanis blide vokal.

’Can You Believe It?’ markerer Dayyanis første soloudgivelse siden februar måneds ‘Pretty In Defense’, og forhåbentligt peger sangen frem mod en længere udgivelse i 2024. Måske endda med flere internationale samarbejder? Dayyani virker i hvert fald til at være frisk.

»Det er sygt grineren at arbejde med nogen, der har produceret musik og turneret med nogle af mine største idoler. Det føles lidt teenagedrøm-agtigt at sige«.

’Can You Believe It?’ udkommer på streaming fredag den 8. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af