Kanye West og Ty Dolla Sign går til angreb på internettets mest populære musikanmelder

Kanye West og Ty Dolla Sign går til angreb på internettets mest populære musikanmelder
Ty Dolla Sign og Kanye West. (Foto: Zach Schuss/Helio PR)

Få musikkritikere i verden har nær så meget indflydelse lige nu, som Anthony Fantano har med sin Youtube-kanal ‘The Needle Drop’, hvor han anmelder nye album. Netop derfor er nogle af musikkens største stjerner meget opmærksomme på hvad han siger – og nogle gange går de på offensiven, hvis de er utilfredse.

I 2022 så vi det med Drake, der sendte grovkornede beskeder til Fantanos indbakke i kølvandet på at ‘Honestly, Nevermind’ fik Fantanos forjættede »Not good«-karakter.

Denne gang er det Kanye West og Ty Dolla Signs superduo ¥$ der er utilfredse med en dom fra Fantano.

Fantano fravalgte at lave en traditionel anmeldelse af duoens omdiskuterede album ‘Vultures 1’, og i stedet lavede han en video med titlen ‘Unreviewable 1’, hvor han argumenterer for, at anmeldelsesformatet ikke er forenligt med et værk som ‘Vultures 1’.

Fantano er dog meget klar i mælet om, at han ikke bryder sig om albummet. Den første sætning af hans video lyder tilmed »Det her er noget fuldstændigt uanmeldeligt skrald, og her er årsagerne til det«.

Kanye og Ty Dolla Sign har – så vidt vi ved – holdt sig væk fra Fantanos indbakke. I stedet har de i al stilhed opdateret kunstnerbiografien for ¥$ på Apple Music. Deres nye bio har et Q&A-format, der inkluderer flere referencer til Fantano. Det skriver Complex.

Et af spørgsmålene i denne bio lyder »Find en af jeres sange på Apple Music, som I elsker, og fortæl os, hvad der gør den speciel. Fortæl os hvorfor I valgte denne sang«. Valget i bioen faldt på ‘Carnival (Hooligans Version)’, og duoens forklaring er som følger:

»’Carnival’ er med længder den mest populære Ye Dolla-sang. Som den Youtube-berømte musikanmelder Anthony Fantano erklærede: “Denne sang er fuldkommen fantastisk, og den er et skinnende lys i Ye og Ty’s respektive kataloger”«.

I virkeligheden har Fantano slet ikke sagt sådan om ‘Carnival’, skal det lige understreges.

Fantano-fokussen fortsætter i det næste Q&A-spørgsmål, der lyder: »Hvad er et af de mest mindeværdige øjeblikke i jeres karriere ind til videre?«.

Her svarer de: »For det første at være #1 blandt collab-album i hele verden, i flere lande end der nogensinde har været kendskab til. For det andet at være det bedst sælgende og mest succesfulde uafhængige album på streamingtjenester, og for det tredje at være det første album til at blive kendt uanmeldeligt af Midtano«.

Kanye Wests kontroversielle udtalelser og handlinger – og det her lugter altså mere af Kanye end af Ty Dolla Sign, omend vi selvsagt ikke ved, hvem der står bag – har fyldt meget i snakken om ‘Vultures 1’, inklusiv i Fantanos video. Soundvenues musikredaktør Kristian Karl skrev tidligere på måneden en kommentar, hvor han diskuterer om det er på sin plads at dømme albummet på den måde.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af