Premiere: Kindsight giver os solide Alvvays-vibes på singlen ‘Tomorrow’

Premiere: Kindsight giver os solide Alvvays-vibes på singlen ‘Tomorrow’
Kindsight. (Foto: Thea Borregaard)

Til sommer spiller Alvvays på Roskilde Festival, men hvis du ikke kan vente så længe, kan du jo håbe, at danske Kindsight snart drager på turné.

I dag har Soundvenue nemlig premiere på det danske bands nye single, ‘Tomorrow’, og deres jangly indiepop har sjældent emmet så meget af Molly Rankin og co., som den gør her.

Ligesom de canadiske forbilleders bedste sange besidder ‘Tomorrow’ en bølgende lethed, der især i versene luller dig til ro, før den trygge komposition får kærkomment modspil af lidt skramlet guitar i omkvædet.

‘Tomorrow’ lyder nærmest som en liveoptagelse, og ifølge bandet er det også meningen. I en mail til Soundvenue forklarer de således, at singlen ligesom resten af deres kommende album er produceret af svenske Joakim Lindberg, hvis trademark netop er »at indspille bands, så det lyder live«.

Kindsight. (Foto: Elisa Zederkof)

Sangen har også fået en syret musikvideo instrueret og redigeret af Lúðvík Lárusson, hvor en overdimensioneret Lidiya Gizem Ozkul vandrer rundt i skoven og svæver over byen.

»Det var vigtigt for os, at videoen ikke var præget for meget af et lineært, ‘klassisk’ narrativ, som fjernede fokus fra sangen, samt at videoen ikke nødvendigvis skulle tage udgangspunkt i sangteksten, men gerne måtte have sine egne temaer og interne logikker«, forklarer bandet om videoen.

»Derfra havde Lúðvík ret frie rammer, og med Bert Idenburg bag kameraet har han skabt en video, der har sådan en fin absurditet over sig, som vi virkelig godt kan lide«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Tomorrow’ er første smagsprøve på gruppens andet album, ‘No Shame No Fame’, der er ude den 19. april, og ifølge bandet selv kommer singlen fra et mere personligt sted end mange af de andre sange på pladen.

»Den beskriver en eksistensforvirring – et forsøg på at overbevise omverdenen om, at man har styr på det hele, selvom man i virkeligheden bare lader som om«, lyder det.

Kindsight består af forsanger Nina Hyldgaard Rasmussen, bassist Anders Prip, guitarist Søren Svensson og trommeslager Johannes Jacobsen. I 2022 udgav de debutalbummet ‘Swedish Punk’, og året efter kunne bandet opleves som en del af warmup-programmet på Roskilde Festival.

‘Tomorrow’ udkommer officielt på streaming i morgen tirsdag den 13. februar. Albummet ‘No Shame No Fame’ udkommer den 19. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af