Ugens Top Tracks: Vampire Weekend lyder atter som deres hovedværk

Vores liste over ugens bedste sange byder også på et Smashing Pumpkins-riff i en vemodig pop-kontekst samt hele to danske popnavne, der efter flere års hype gør klar til at albumdebutere.
Ugens Top Tracks: Vampire Weekend lyder atter som deres hovedværk
Vampire Weekend. (Foto: Michael Schmelling)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vampire Weekend ‘Capricorn’

Det er ved at være hele fem år siden, indie-poprockens verdensmestre Vampire Weekend vendte tilbage fra en længere pause med det rodede men alligevel yderst fængslende storværk ‘Father of the Bride’. Derefter har der været ret stille fra dem i nogle år, men sidste uge udmeldte de, at de snart er klar med deres femte album, der bærer titlen ‘Only God Was Above Us’.

Denne uge har vi fået den første lyd fra albummet i form af sangene ‘Capricorn’ og ‘Gen-X Cops’. Den står ikke på den solskinsfyldte folkpop, der prægede ‘Father of the Bride’, men i stedet er der mindelser om det over ti år gamle hovedværk ‘Modern Vampires of the City’.

Særligt ‘Capricorn’ brillerer i det regi. Der er fyldige, slæbende trommer a la ‘Finger Back’ og ‘Ya Hey’. Den vemodigt reflekterende lyrik giver mindelser om sange som ‘Hannah Hunt’ og ‘Obvious Bicycle’. Den støjende rockguitar klinger af momenter fra ‘Diane Young’ og ‘Worship You’, men det er overordnet mere beskidt end gruppen nogensinde før har lydt.

‘Only God Was Above Us’ udkommer 5. april og ligner allerede et must-listen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Noah Carter feat. Benny Jamz ‘Ousside’

Noah Carters dansksprogede hiphopeventyr fortsætter ganske kækt med endnu en sang med engelsk titel – og endnu en musikvideo, der slutter med et lille tease af et fremtidigt track. Jamz leverer både iskold autocroon og knivskarpe bars, mens punchlines står i kø på Carters vers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rebebe ‘Ball’

Titlen på Rebebes nye single er lidt tvetydig. For omkvædet handler om at have a ball, mens den finurlige electropop-instrumentation er så bouncy, at det nærmest lyder som en hoppebold.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kindsight ‘Tomorrow’

Kindsights funklende janglepop klinger lidt af Roskilde-aktuelle Alvvays, og så har de en vidunderligt charmerende forsanger i form af Nina Hyldgaard Rasmussen, hvis vokal leder tankerne hen mod Hop Alongs evigt fængslende Frances Quinlan. ‘Tomorrow’ peger frem mod Kindsights andet album, ‘No Shame No Fame, der udkommer 19. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Debbie Sings ‘Joyride’

Vi skal vente til 13. september, men så lander et af de mest imødesete danske debutalbum altså også endelig. Debbie Sings har været omgivet af hype i årevis, og mens den sukkersøde klubpop på singleforløberen ‘Joyride’ ikke er nær så kaotisk som meget af hendes tidligere output, er den emblematisk for hvor underholdende, hun konsekvent er.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Holly Humberstone ‘Dive’

Det har været en rigtig god uge at være (dansk) fan af den engelske popkomet Holly Humberstone. Hun har spillet koncert i København, hun er blevet annonceret til Smukfest, og så har hun udgivet en vidunderligt vemodig sjæler, der fornemt låner riffet fra The Smashing Pumpkins’ ‘Today’ og kreativt rekontekstualiserer det.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dayyani ‘Nobody Kills Me Like You Do’

Debbie Sings er ikke ugens eneste danske poptalent, der efter adskillige års hype lader op til et debutalbum. Denne Robyn-kanaliserende banger er førstesinglen fra et kommende Dayyani-album, og det er let at blive forelsket i både det dunkende klubbeat og den bragende vokal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Salute feat. Empress Of ‘System’

Den østrigske UK garage-producer Salute har fået besøg af den amerikanske popkunstner Empress Of til en hektisk dansegulvsstarter, der går så hurtigt, at man knap kan nå at indtage al den lækre lyd. Men så er det jo heldigt, at replay-knappen er der.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Caroline Polachek ‘Spring Is Coming With a Strawberry in the Mouth’

Caroline Polacheks mesterværk ‘Desire, I Want To Turn Into You’ udkom valentinsdag 2023, og ganske genialt udkom deluxe-udgaven valentinsdag 2024. Albummet er udvidet med syv yderligere sange, og særligt dette cover af den irske synthpopgruppe Operating Theatre imponerer os, navnlig i forhold til hvad det får ud af Polacheks vokal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fabräk feat. Martin Hazy ‘Danser smerten væk’

Fabräk fortsætter deres rejse væk fra punkrocken og over mod hiphoppen med deres seneste dobbeltsingle. Den dansevenlige A-side har besøg af den norske rapper Martin Hazy, og den fusionerer et energisk disco-beat med nævenyttig lyrik. Duoen lover desuden, at der er et nyt album ude inden maj måned.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af