Premiere: Karoline Funders debutsingle gør ondt alle de rigtige steder – lyt til ‘Vores forhandling’

Premiere: Karoline Funders debutsingle gør ondt alle de rigtige steder – lyt til ‘Vores forhandling’
Karoline Funder. (Foto: Phie Beckett Stenbæk)

Karoline Funder er efter sigende allerede blevet sammenlignet en hel del med Guldimund, og det er ikke svært at se hvorfor.

I dag har Soundvenue premiere på den vestsjællandske singer/songwriters debutsingle, ‘Vores forhandling’, og ligesom det så ofte er tilfældet med Asger Nordtorp Pedersen, har teksten nærmest karakter af en samtale.

»Synes du, jeg var sejere før?« spørger hun eksempelvis i omkvædet, og den næste linje er endnu bedre: »Hvis jeg var i et band, ku’ du så lytte til mig?«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rent musikalsk er vi imidlertid milevidt fra de porøse strygerarrangementer, der var at finde på Guldimunds ‘Jeg venter i lyset’ fra sidste år.

I stedet har vi at gøre med et nedbarbaret, akustisk arrangement, der i højere grad synes at nikke til amerikanske indiefolk-musikere som Skullcrusher og Phoebe Bridgers. Bare svøbt i rumklang og sunget på dansk.

Det er en effektiv kombination, der gør ondt alle de rigtige steder. Ifølge en pressemeddelelse er ‘Vores forhandling’ skrevet, mens Karoline Funder befandt sig i »spændingsfeltet mellem frygt og forelskelse«.

Karoline Funder. (Foto: Phie Beckett Stenbæk)

Debutanten blev for nylig signet til pladeselskabet 100blaa, der også huser navne som Ussel, Ung-skab og Neon Priest. Sangen er da også skabt i samarbejde med label-kammeraterne Bjørn og Andreas Dyssel.

Derudover har hun sin daglige gang på Rytmisk Musikkonservatorium, og så er hun en del af musikfælleskabet SheCanPlay.

Karoline Funder udgiver endnu en single den 10. maj, og der skulle være en større udgivelse på vej i efteråret.

‘Vores forhandling’ udkommer officielt på streaming fredag den 8. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af