Nas kommer til Danmark – spiller ‘Illmatic’ i sin helhed

Nas kommer til Danmark – spiller ‘Illmatic’ i sin helhed
Nas. (Foto: PR)

Hiphoplegenden Nas er efterhånden vant gæst her til lands, men til oktober kan du opleve en koncert ulig hans vanlige danmarksvisitter. Han optræder nemlig med albummet ‘Illmatic’ i sin helhed i anledning af dets 30-års jubilæum.

Den dag i dag – den 19. april – er det nemlig præcis 30 år siden, ‘Illmatic’ udkom og vendte op og ned på hele hiphoppens verden. Ikke mindst i Nas’ hjemby, New York, hvor netop det værk blev definerende for adskillige generationers tilgang til, hvordan hiphop skal lyde.

I den anledning har Nas altså annonceret en jubilæumsturné, hvor han dette efterår spiller albummet i sin helhed.

Nas har udgivet adskillige stærke album sidenhen: ‘It Was Written’ fra 1996, ‘The Lost Tapes’ fra 2002 samt hans nylige renæssance med ‘Magic’- og ‘King’s Disease’-trilogierne i 2020-2023. Men ‘Illmatic’ er med god grund bredt anset som hans allerstørste og bedste værk – for ikke at tale om et af genrens bedste album nogensinde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Turnéens danske koncert kommer til at foregå i K.B. Hallen 25. oktober, og der burde være god grund til at glæde sig. Som nævnt har Nas den seneste håndfuld år gennemgået en kunstnerisk renæssance, og da han i 2023 senest var i Danmark, beviste han, at liveniveauet også stadig er højt.

Dengang stod det på en fælleskoncert med Wu-Tang Clan. Soundvenues anmelder kvitterede med fire stjerner og roste især Nas, som var »i fuld kontrol fra det øjeblik, han betrådte scenen«.

Billetsalget til koncerten i K.B. Hallen starter den 25. april kl. 10.00.

Nas (US)
25. oktober 2024
K.B. Hallen
Billetpris: 605 kr.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af