USA’s justitsministerium sagsøger koncertgiganten Live Nation

USA’s justitsministerium sagsøger koncertgiganten Live Nation
Taylor Swift er en af de musikere, der tidligere har kritiseret Live Nation og Ticketmaster. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images for TAS Rights Management)

USA’s justitsministerium sagsøgte torsdag Live Nation Entertainment for at besidde et ulovligt monopol inden for liveunderholdning, skriver The New York Times. Søgsmålet kræver, at Live Nation, der siden 2010 også har været moderselskab til Ticketmaster, bliver opløst.

Ifølge The New York Times har 29 delstater og District of Columbia tilsluttet sig søgsmålet, der anklager Live Nation for at benytte deres status på markedet til at dominere live-industrien ved at tvinge spillesteder ud i eksklusive billetkontrakter.

Endvidere går anklagerne på, at Live Nation presser kunstnere til at benytte deres tjenester, og at de truer deres konkurrenter finansielt. Disse taktikker har ifølge ministeriet resulteret i højere billetpriser, og de har bremset innovationen og konkurrencen i branchen.

The New York Times rapporterer desuden, at justitsminister Merrick B. Garland torsdag skulle have sagt: »Det er på tide, at fans og kunstnere skal stoppe med at betale prisen for Live Nations monopol. Det er på tide at opløse Live Nation-Ticketmaster. Det amerikanske folk er klar«.

Søgsmålet kommer ikke ud af det blå. Mange musikere og fans har været ude med riven efter Live Nation og særligt Ticketmaster i løbet af de seneste år. En af de mest markante kritikere har været Taylor Swift, der kritiserede selskabets håndtering af billetter til hendes koncerter, og en stor gruppe Swifties er desuden gået sammen om at skabe opmærksomhed om problemet.

The New York Times rapporterede dog allerede i 2022, at ministeriets undersøgelse af Live Nation går længere tilbage end Taylor Swifts kritik.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af