Verdens største musikselskab er tilbage på TikTok

Verdens største musikselskab er tilbage på TikTok
Taylor Swift er blandt Universals artister. (Foto: John Shearer/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management)

I starten af året forsvandt en masse sange fra TikTok, fordi Universal, verdens største musikselskab, trak sig fra det sociale medie.

Bruddet skyldtes en manglende fornyelse af den hidtidige aftale mellem parterne, der gjorde det muligt for TikTok-brugere at afspille sange, som pladeselskabet ejer rettighederne til.

Nu er et stort opgør i musikbranchen afværget. Universal og TikTok har nemlig indgået en ny licensaftale, og sange af stjerner som Taylor Swift, SZA, Drake og The Weeknd er derfor tilbage på den kinesisk-ejede platform. Det skriver Variety.

Universal kalder selv aftalen for et nyt »strategisk samarbejde«, som skal fremme markedsføring af pladeselskabets artister og sangskrivere samt beskytte deres musik mod AI-generering.

»Dette nye kapitel i vores forhold til TikTok fokuserer på værdien af ​​musik, menneskers kunstneriske skabelses forrang og det kreative miljøs velfærd«, udtaler Lucian Grainge, formand og administrerende direktør for Universal Music Group i en pressemeddelelse.

»Vi ser frem til at samarbejde med teamet hos TikTok for at fremme vores kunstneres og sangskriveres interesser og fremme innovation i fanengagement, mens vi fremmer social musikindtægtsgenerering«.

TikToks administrerende direktør, Shou Chew, tilføjer: »Musik er en integreret del af TikTok-økosystemet, og vi er glade for at have fundet en vej frem med Universal Music Group. Vi er forpligtet til at arbejde sammen for at skabe værdi, opdagelse og promovering for alle UMGs fantastiske kunstnere og sangskrivere og øge deres evne til at vokse, forbinde og engagere sig i TikTok-fællesskabet«.

Ved den tidligere aftales udløb anklagede Universal blandt andet TikTok for at udbetale en lav kompensation for de sange, der afspilles på platformen, og for ikke at gøre tilstrækkeligt for at bekæmpe ulovlige sange og AI-genereret musik. Desuden anklagede musikgiganten TikTok for at bruge bøllemetoder og trusler ved forhandlingsbordet.

Men nu er der altså kommet andre boller på suppen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af