Festivalgæster raser over logistikken på Syd For Solen: »Kæmpe fiasko«

Festivalgæster raser over logistikken på Syd For Solen: »Kæmpe fiasko«
Publikum til Sampha på Syd For Solen. (Foto: Christian Falck Wolff)

Torsdag blev Syd For Solen 2024 skudt i gang med koncerter med blandt andre Fred Again.. og Sampha, men at dømme ud fra reaktionerne på de sociale meder kom festivalen skidt fra start.

I år er festivalen rykket fra Søndermarken til Valbyparken, og på især Instagram og X raser flere gæster om dårlig logistik på den nye festivalplads, hvor køerne var lange og mobildækningen nærmest ikkeeksisterende.

Meget af kritikken har samlet sig på ét Instagram-opslag fra Syd For Solens egen profil, hvor festivalen har delt et sammenklip af førstedagen og sender en tak til de mange tusinde mennesker, der tog del i indflytningsfesten.

I kommentarsporet er stemningen imidlertid knap så begejstret. Her skriver en bruger blandt andet, at organiseringen var en »kæmpe fiasko«, og flere gæster beretter om at have stået i kø i timevis for at købe øl, komme på toilettet og i visse tilfælde også for at komme ud fra festivalpladsen.

Andre hæfter sig ved, at særligt Fred Again..’s lukkekoncert endte i en »kæmpe skubbefest«, og at lyden til koncerten var alt for lav. Nogle går endda så vidt som til at kalde det »den største festivalfiasko, Danmark nogensinde har set« og beder om at få deres penge refunderet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det var også Soundvenues oplevelse, at køerne var lange, og flere af vores udsendte kan bekræfte problemerne med mobildækningen.

Soundvenue har rakt ud til Syd For Solen for en kommentar omkring de logistiske forhold, og i en mail skriver festivalen følgende:

»Syd For Solen lytter altid til kritik og tager den til os, hvis den er berettiget, og derfor er vi i fuld gang med at kortlægge, hvad vi kunne have gjort anderledes i går, så vi kan gøre det bedre i dag«.

»Det er vigtigt for os at understrege, at alle sikkerhedsforanstaltninger (som følger retningslinjerne for festivaler) var på plads, og at vi agerede så effektivt, som vi kunne. Vi kigger på flere områder og optimerer alt, hvad vi kan«.

»Der var rigtig mange mennesker på pladsen, og der var stor entusiasme omkring vores scener. Nu arbejder vi på højtryk for at optimere oplevelsen på pladsen, inden vi åbner i dag. Det arbejde fortsætter vi naturligvis med hele festivalen«.

Festivalpladsen åbner igen i dag klokken 13. Fredagens program tæller blandt andre Michael Kiwanuka, André 3000 og Jorja Smith.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af