Katy Perry forsvarer nyt samarbejde med overgrebsanklaget producer

Katy Perry forsvarer nyt samarbejde med overgrebsanklaget producer
Katy Perry. (Foto: Daniel Pockett/Getty Images)

Siden annonceringen af det kommende album ‘143’ har Katy Perrys comeback været temmelig kaotisk.

Popartisten er blandt andet blevet kritiseret for at have genoptaget samarbejdet med produceren Dr. Luke, som hun i 2010’erne lavede en lang række hits med, herunder ‘California Gurls’, Teenage Dream, ‘E.T.’ og ‘Dark Horse’. Han står således krediteret som producer på førstesinglen ‘Woman’s World’.

Perry havde ellers i 2017 afbrudt samarbejdet med Dr. Luke i kølvandet på Keshas søgsmål mod produceren. Popkollegaen anklagede Dr. Luke for seksuelt, fysisk verbalt og emotionelt misbrug – herunder to voldtægter. Produceren nægtede sig skyldig, og sagen endte i 2023 i et forlig uden for retten mellem Kesha og Dr. Luke.

Nu kommenterer Katy Perry for første gang det genoptagne samarbejde, skriver Deadline.

Hendes argumentation går på, at Dr. Luke var én af mange samarbejdspartnere på albummet, og at hun som primær sangskriver er numrenes hovedafsender.

»Jeg kan forstå, at det startede en masse samtaler, og han var én af mange samarbejdspartnere, jeg samarbejdede med«, siger hun i podcasten ‘Call Her Daddy’ til værten Alex Cooper, uden dog at nævne Dr. Luke ved navn eller omtale anklagerne mod ham.

»Men sandheden er, at det kommer fra mig. Sandheden er, at jeg skrev disse sang ud fra mine oplevelser fra hele mit liv, hvor jeg gik igennem den her metamorfose, og han var en af de personer, der hjælp med at facilitere alt det«, fortsætter Perry.

»Jeg taler fra min egen oplevelse. Når jeg taler om ‘Woman’s World’, taler jeg om at føle sig så empowered nu, som mor, som kvinde … Jeg skabte alt dette med en række forskellige samarbejdspartnere, folk som jeg har samarbejdet med i fortiden, fra ‘Teenage Dream’-æraen«.

’143’ udkommer 20. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af