Icekiid på besøg i Standard #36: Den originale danske afrobeat-artist

Icekiid på besøg i Standard #36: Den originale danske afrobeat-artist
Icekiid.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes samt gennem gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Lad os bare slå det fast: Icekiid er den originale danske afrobeat-artist.

Inden der var nogen, der snakkede om en afrobeat-bølge i Danmark, og inden Drake hev den nigerianske stjerne Wizkid med på ‘One Dance’, lavede den unge rapper og sanger afrobeat-bangers som ‘Coco Chanel’ og ‘Blondiner og brunetter’. Senest har han udviklet sig endnu mere på sange som ‘Kamehameha’, ‘Jalousi’ og FCK-slagsangen ‘Gulddans’.

Men hvordan opdagede den unge Icekiid egentlig afrobeat, før genren overhovedet var populær globalt? Hvordan føles det, at alle nu pludselig vil have en del af kagen? Og laver de danske rappere, der tit kaldes afrobeat, overhovedet afrobeat-musik?

De spørgsmål diskuterer Standard-værterne Kristian Karl og Mads Viktor med Icekiid i denne uges afsnit af Standard. Det er faktisk et specielt afsnit, for den unge kunstner havde fødselsdag samme dag, som podcasten blev optaget – og så har han endda en gave med i form af forpremieren på den nye single ‘Kong Midas’.

Derudover: Standard holder et live-event 19. november med Kesi og Jannic The Jeweler, Kanye stopper med politik, og Vince Staples stjæler (måske) et beat fra Suspekt.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.

Læs også: Icekiid om fem essentielle sange i sit liv: »De viser, at man kan være sig selv«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af