The Webby Awards: De 10 sjoveste og mest inspirerende taler på kun 5 ord

Natten til i dag blev den årlige The Webby Awards afholdt i The Museum of American Finance i New York. The Webby Awards har siden 1996 opbygget et ry som internettets oscaruddeling. Og at dømme efter aktiviteten på de sociale medier, skortede uddelingen i nat heller ikke i år på prestige og pragt – tilsat vodka.

Et af koncepterne for The Webby Awards er, at prismodtagernes takketale skal være på fem ord, hverken mere eller mindre. Showet bliver først lagt online senere, men vi har lavet en hurtig recap af de 10 sjoveste og mest inspirerende #5WordSpeeches.

Skærmbillede 2015-05-19 kl1

 

1. Rhett & Link – Tre priser

Den semiulækre komikerduo Rhett & Link modtog hele tre priser til gårsdagens prisuddeling, blandt andet publikumsprisen for bedste online video-koncept. De fik det ultimative ud af deres fem ord:

entry_id_145949_idx_0_asset_id_1951    

2. Tinder – Bedste gennembrud

De to grundlæggere af dating-appen Tinder, Sean Rad og Jonathan Badeen, modtog prisen for Breakthrough of the Year ved The Webby Awards. Som mange andre inkorporerede de deres produkt i deres korte takketale:

3019000000156005_large

3. Tituss Burgess – Bedste skuespiller

Skuespilleren Tituss Burgess fik en Special Achievement Award for sin rolle i Netflix-komedieserien ‘The Unbreakable Kimmy Schmidt’. Han brugte sin takketale som en latrinær lykønskning til sin kollega – og chef – Tina Fey, der fyldte 45 i går.

entry_id_135712_idx_0_asset_id_1446    

4. The Metropolitan Museum of Art – Bedste billeder og grafik

Da “The Met” modtog prisen for bedste billeder og grafik tog de imod med et lille shout-out til Rihanna:

Skærmbillede 2015-05-19 kl

5. Huffington Post Live – Online film og video

Roy Sekoff fra The Huffington Post modtog endnu en pris til onlinenyhedsmediet for informerende og underholdende nyhedsdækning. Han jokede med, at han havde solgt sine aktier i The Huffington Post inden mediets ejere AOL blev opkøbt af internet- og teleudbyderen Verizon for nylig:

3019000000156006_large    

6. Ellie Kemper – Bedste skuespillerinde

En af aftenens første prismodtagere var Ellie Kemper for sin hovedrolle i ‘The Unbreakable Kimmy Schmidt’. Hun tog et af tidens store buzzwords i tech-verdenen og fik det til at handle om tis:

entry_id_133940_idx_0_asset_id_1726

7. NASA – Bedste grønne website

NASA modtog en pris for bedste grønne website for overvågning af klimaforandringer. Ifølge kilder på Twitter fik de store ovationer, da de fik overrakt prisen. Større end Foo Fighters-forsangeren Dave Grohl fik, da han skulle overrække aftenens sidste pris. NASA brugte anledningen til en kort og koncis opfordring og opsang:

   

3019000000156004_large    

8. Chelsea Peretti – Bedste comedy-optræden

Stand-upperen Chelsea Peretti fik en af de store priser for en fremragende comedy-optræden for hendes Netflix-show ‘One of the Greats’. Den ‘Brooklyn Nine-Nine’-aktuelle skuespillerinde var heller ikke sen til at flashe sine funny bones i en sal fyldt med internet-fanatikere:

entry_id_131119_idx_0_asset_id_2051    

9. Freelancer – Bedste arbejdskraft-website

Websitet Freelancer.com er en slags vikarbureau for online-freelanceopgaver i forskellige størrelsesordener, som fotografer, webdesignere og journalister, etc. kan varetage hjemmefra. De arbejder blandt andet med at outsource opgaver til folk, der omvendt godt kunne bruge en hurtig skilling. Tanken bag understregede grundlæggeren i sin takketale:

3019000000156009_large

10. ALS Ice Bucket Challenge – Special achievement-pris

Aftenens sidste pris fik ALS Ice Bucket Challenge for deres særlige indsats i en kampagne, der sidste år tog Facebook med storm. Den ALS-ramte Pat Quinn fra ALS Association, der har udtænkt konceptet, modtog på inspirerende vis prisen og indvarslede samtidig en ny sæson nomineringsvideoer. Brace yourselves.

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af