Spotify sætter de største hits på musikkens verdenskort

Spotify sætter de største hits på musikkens verdenskort

Spotify har lavet et smart værktøj, hvis du vil på en musikalsk jordomrejse – eller bare se, hvad der hitter i Randers. De har samlet hele klodens musiktrends på et verdenskort, som afspejler hvad alverdens folkefærd lytter mest til.

Med udgangspunkt i over 20 milliarder afspilninger fra Spotify-brugere, har de kortlagt de største hits i over 1.000 byer verden over. 44 danske byer er også med på kortet.

Kortet er ikke bare opbygget af de numre, der får flest afspilninger, men musiktrendsene afspejler bestemte numre, der er særligt populære i en bestemt by fremfor andre byer.

Med et klik på kortet får du en by-specifik playlist frem, der kan afspilles i Spotify. Det afslører blandt andet, at Broken Twin, Spids Nøgenhat og The Minds of 99 er de mest afspillede i Aarhus, mens københavnere tilsyneladende elsker Lukas Graham og Rasmus Walter.

Spotify har selv kigget nærmere på, hvilke strømninger man generelt kan se for deres brugeres musikforbrug. Det afslører blandt andet, at folk verden over er glade for lokal musik og at hiphop er den mest lyttede genre på Spotify.

Verdenskortet opdateres hver anden uge med de nyeste musikalske trends. Du kan gå på jordomrejse lige her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Spotify udvider: Vil tilrettelægge hele din dag med musik, podcasts og video

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af