Spotify udvider: Vil tilrettelægge hele din dag med musik, podcasts og video

En udvidelse af tjenesten blev præsenteret ved dagens event i New York.
Spotify udvider: Vil tilrettelægge hele din dag med musik, podcasts og video
Daniel Ek, Spotifys grundlægger, ved dagens event.

Spotify inviterede for nogle uger siden pressen til et event uden at bruge ét ord på at forklare, hvad det ville handle om. »We’ve got some news,« var alt meddelelsen afslørede og så et tidspunkt for presseeventet.

I dag klokken 17 dansk tid kunne Spotify så fjerne røgsløret og afslørede ved et Periscope-transmitteret event, at de introducerer stemningsbestemte playlister, ikke-musikvideoer og en forbedret brugeroplevelse. For at matche Tidals absurde launch var Spotifys CEO flankeret af blandt andre d’Angelo, Questlove og Tiestö.

Automatiske playlists og video

Spotify vil introducere automatiserede playlister, det matcher brugerens humør og tiden på dagen. Desuden gør de det lettere at hoppe fra afdæmpet musik og podcasts om morgenen og partymusik i weekenden.

Det blev også afsløret ved eventet, at Spotify inkorporerer små, korte videoklip, man let kan hoppe til i Spotifys apps. De har fået eksklusive aftaler i hus med blandt andre komikerduoen bag den kritikerroste serie ‘Broad City’. Derudover vil Spotify tilbyde videoindhold fra et hav af producenter, heriblandt Adult Swim, Vice Media, BBC, ESPN og MTV.

En del af indholdet bliver musikrelateret og eksklusivt på Spotify, men bemærkelsesværdigt ikke musikvideoer. Så ingen bredside mod Youtube – i første omgang. Det er uvist, om Spotify begynder at producere deres eget videomateriale, som Netflix gjorde for få år siden.

Det nye Spotify vil nå brugerne i alle situationer, der bruger appen. For eksempel vil Spotify blive optimeret til at finde sange, der passer løberes tempo – også selvom løberen skifter tempo. Desuden udruller de et samarbejde med Nike og RunKeeper-appen, som integrerer musikken i appsene på samme måde, som Spotify til PlayStation virker.

Én samlet medieoplevelse

Samlet set forsøger Spotify at levere et soundtrack og en medieoplevelse til hele brugerens dag, som flyder lettere fra indhold til indhold.

Selve appen bliver tilsyneladende opdateret og hele brugeroplevelsen bliver ændret. Opdateringen ruller ud fra i dag i USA, Tyskland og Sverige og kommer snarest muligt til hele verden.

Op til eventet skruede Spotify forventningerne i vejret med beskeden »#NewSpotify is going to change. Your. Life.« som de luftede på Twitter – men hurtigt fjernede igen.

Spotify og deres gratismodel har været under tiltagende pres nærmest siden Taylor Swift trak hele hendes bagkatalog fra tjenesten. Siden har både Apple og Jay Z’s Tidal været kraftigt ude med riven mod musikstreamingmarkedets – stadig – største spiller. De seneste to år har Spotify da også fordoblet deres tab, så presset for en ny kurs har været højt hos det svenske firma.

Spotify sidder dog stadig tungt på markedet med over 15 millioner betalende kunder, som de med de nye tiltag vil forsøge at holde fast i.

Læs også: Kommentar: Du kan blive taberen i streamingkrigen mellem Spotify, Tidal og Apple

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af