iPhone 7 kan være uden højtalerstik i et drastisk slanke-move fra Apple

To af punkterne øverst på Apples liste over målsætninger er:

1. Lav tyndere produkter

2. Lav færre indgange i produkterne

Nu tyder det på, at de i forsøget på at efterleve begge de krav giver højtalerstikket nådesstødet i deres næste store smartphone-udgivelse, der formodes at komme til at hedde iPhone 7. Det 3,5 millimeter tykke stik forhindrer nemlig, at deres produkter kan blive meget tyndere.

I stedet skal du koble dine hørebøffer i Lightning-udgangen, som du bruger til opladning, eller anskaffe dig et par trådløse højtalere. Som forbruger er det naturligvis en anelse frustrerende, hvis dine hørebøffer pludselig bliver forældede, men på sigt har det også sine fordele. For eksempel kan hørebøffer blive lettere end tidligere, fordi de ikke skal have et selvstændigt batteri for at spille, men kan trække strøm fra enheden. Den slags findes allerede, eksempelvis i form af Philips’ Fidelio-hørebøffer med Lightning Connector.

Fidelio

 

Det er i øvrigt et move, der efterhånden er klassisk Apple. Seneste har de lanceret iPhone 6S i et tyndere, men stærkere materiale og de har lanceret den nye MacBook med blot én USB-udgang. Intet andet. Det er med til at sætte nye markedsstandarder og tvinge udviklingen fremad – og sælge nye produkter naturligvis. Det samme har de tidligere gjort med for eksempel disketten og er godt i gang med at gøre det med USB-C-opladningskonceptet.

Det er naturligvis stadig rygter, da intet officielt er sluppet ud om planerne for iPhone 7.

Læs også: Apple-rygter: Ny, mindre iPhone kommer i første halvdel af 2016

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af