SoundCloud røber ny betalingstjeneste, der læsser store hits oven i undergrundsmusikken

SoundCloud røber ny betalingstjeneste, der læsser store hits oven i undergrundsmusikken

I en app-opdatering har Soundcloud løftet lidt af sløret for den streamingtjeneste, der har været undervejs et godt stykke tid. I beskrivelsen til opdateringen til SoundClouds iOS-app bliver de grove træk af tjenesten tegnet op.

Den kommer til at koste ti dollar – det samme som Apple Music, basisudgaven af Tidal og Spotify – og kommer til at hedde SoundCloud Go. Det giver adgang til et »nyligt udvidet katalog« og offline-afspilning. Det er endnu ikke rullet fuldt ud, men at det er beskrevet i iOS-opdateringen tyder på, at tjenesten står lige foran launch.

Ifølge et interview med The Verge ønsker SoundCloud at Go bliver samlingspunktet for al musik, så man både kan høre musikernes største hits, deres skitser og disstracks, som man ofte ikke kan finde andre steder. Samtidig skal det være et mekka for at opdage ny, ægte undergrundsmusik.

Akilleshælen ifølge The Verge er, at SoundCloud stadig ikke har adgang til musikkernes fulde bagkataloger, som de fleste streamingtjenester har. Ud af de cirka 125 millioner numre, der efter opdateringen findes på SoundCloud, er cirka 15 millioner “rigtige” numre, mens Spotify og Apple Music tilbyder tættere på 30 millioner. Det er naturligvis kun problematisk, hvis det er de store kunstneres værker, der udebliver fra SoundCloud Go. Og noget tyder på, at det er tilfældet. For eksempel var fulde albums fra hverken Kanye West, Katy Perry, Justin Bieber, Arcade Fire eller Lady Gaga at finde i testperioden.

En aftale med verdens tre store pladeselskaber – Sony, Warner og Universal – og en stor sammenslutning af uafhængige har banet vejen for, at SoundCloud kan realisere planerne om at skabe en betalingstjeneste og dermed betale pladeselskaberne for streams.

Det er endnu uvist, hvornår tjenesten ruller endeligt ud til hele verden og hvornår opdateringen vil blive reflekteret i appen til Android.

Opdateret 15.30: En tidligere version af denne artikel hævdede at SoundCloud Go var dyrere end konkurrenterne. Det har imidlertid vist sig ikke at være tilfældet

Læs også: SoundCloud starter radio-service for at markere sig over for streamingtjenesterne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af