Virtuelle betalingskort lader dig bruge Apple Pay i danske butikker

Virtuelle betalingskort lader dig bruge Apple Pay i danske butikker

Selvom Apples mobilbetalingsløsning, Apple Pay, endnu ikke officielt er lanceret i Danmark, er det faktisk muligt allerede nu at prøve det i aktion – ved at omgå systemet med et udenlandsk betalingskort. 

Vi har fundet frem til en måde, hvor du let kan oprette et udenlandsk betalingskort – og komme til at betale med Apple Pay i Danmark allerede i dag. Der er tale om et såkaldt virtuelt betalingskort, som udbydes af en britisk virksomhed ved navn Boon Payment.

Der er altså ikke tale om et fysisk kort, som vi traditionelt kender det, men et betalingskort, man opretter gennem en app. Og så får man oven i købet fem pund i forbindelse med oprettelsen – helt gratis.

Det har længe været muligt at betale med Apple Pay i Danmark, men kun for eksempelvis amerikanske turister med udenlandske kreditkort. Nu kan du også gøre det, ved at følge denne lille guide, vi har lavet.

Hvordan fungerer Apple Pay?

Apple Pay er en mobilbetalingsløsning, der bruger NFC-teknologien og muliggør betaling med iPhone 6, iPhone 6s og Apple Watch. Tjenesten, der blev lanceret i efteråret 2014, er indtil videre kun lanceret i seks lande: USA, Storbritannien, Canada, Australien, Kina og Singapore.

Apple Pay er blevet rost for at være let at bruge og for at have sikkerheden helt i top. Dette skyldes i korte træk, at Apple Pay aldrig videresender ens kreditkortoplysninger i forbindelse med en transaktion. I stedet sendes et erstatningsnummer, eller en såkaldt token, der kun bruges denne ene gang til den pågældende betaling.

b1ebc6156af1851363fa325a1aab87479cbd45fa_expanded_large
Sådan har amerikanere kunnet betale siden oktober 2014.

Hvorfor er Apple Pay ikke kommet til Danmark?

Udrulningen af et nyt betalingssystem er en relativ kompleks sag, da den kræver, at der indgås aftaler mellem Apple, bankerne i det pågældende land, kortudbydere såsom VISA og MasterCard og endelig detailbutikker, der ønsker at være med i ordningen. Sidstnævnte led spiller en stor rolle, da betalingsterminalerne skal understøtte den trådløse teknologi NFC (Near Field Communication).

I Danmark er vi så privilegerede, at mange af de betalingsterminaler, vi ser i de danske detailbutikker, allerede understøtter NFC. Og det gør det altså muligt allerede nu at bruge Apple Pay i Danmark – dog kun med udenlandske betalingskort, da der endnu ikke er lavet aftaler mellem de danske banker og Apple Pay.

Infrastrukturen er altså på plads – og vi må blot væbne os med tålmodighed, indtil de nødvendige aftaler er indgået. Alt sammen forudsat, at Apple prioriterer det danske marked, når de fortsætter udrulningen af Apple Pay. I mellemtiden kan du prøve det af HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af