Solange Knowles udgiver stærkt essay om at være sort i et hvidt publikum

I går udgav Solange Knowles et omfattende essay om, hvordan det er at færdes i et traditionelt hvidt miljø, når man er en sort kvinde, mor og musiker. Her åbner hun op for frustrationerne ved at leve i en verden, hvor hun og hendes familie behandles som et fremmedelement – både bevidst og ubevidst – og som et sekundært individ.

Konkret var essayet affødt af en situation under en Kraftwerk-koncert, hvor hende og familien først blev råbt af, beordret til at sætte sig ned og sidenhen ramt med en lime.

Essayet kom efter en række tweets – hvoraf en del nu er slettet – hvor Solange Knowles tydeligvis er både frustreret og afmægtig over situationen. Hun beskriver at hun, hendes mand og deres 11-årige søn og hans kammerat som værende fire ud af 20 sorte deltagere til en koncert med 1.500 publikummer og bruger det som et eksempel på at forklare, at »this is why many black people are uncomfortable being in predominately white spaces«.

Hun bruger mange andre eksempler på, hvordan det samfund hun voksede op i – primært domineret af hvide – ofte ikke forstod eller ikke ville forstå, hvordan deres adfærd forskelsbehandlede hende på grund af hudfarve. Hun har eksempelvis oplevet at blive imødekommet som prostitueret, oplevet at fremmede mærkede på hendes hår og oplevet at hendes folkeskolelærer, har bedt hende forklare, »what a nigger is« foran en klasse fuld af hvide klassekammerater.

Solange beskriver desuden, at det mest frustrerende er, at den privilegerede del af befolkningen ingen forståelse har for kritikken og ikke ønsker at se problemerne. Det bekræftes af den respons, hun modtager på Twitter:

Sidst, men ikke mindst, sætter hun hverdagsoplevelserne som værende en sort kvinde i et hvidt domineret samfund, ind i den større problematik, at din hudfarve kan få dig dræbt i USA. Læs det, det er tankevækkende.

Læs også: Solange Knowles indtager Manhatten med Michael Kors

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af