»En latterlig, fej og sølle gestus«: ‘It’s a Sin’-skaber revser ‘Loki’s forsøg på LGBTQ+-repræsentation

»En latterlig, fej og sølle gestus«: ‘It’s a Sin’-skaber revser ‘Loki’s forsøg på LGBTQ+-repræsentation
'Loki' afsnit 3. (Foto: Disney+)

I tredje afsnit af ‘Loki’ lod Disney endelig Tom Hiddlestons hovedperson springe ud som biseksuel, da han svarede »A bith of both« til spørgsmålet om, hvorvidt han havde haft nogen romancer med prinsesser eller prinser i tidens løb.

Afsnittets instruktør, Kate Herron, udtrykte efterfølgende sin uforbeholdne glæde over Lokis henkastede afsløring: »Jeg ved, at det her er et lille skridt, men jeg er lykkelig varm i hjertet over, at det her nu er kanon i MCU«, skrev hun på Twitter.

Står det til Russell T. Davies, som senest stod bag ‘It’s a Sin’ om 80’ernes aids-hærgede homomiljø, er dette skridt mod mere repræsentation af LGBTQ+-personer dog alt, alt for lille.

»Jeg mener, at kæmpestore advarselsklokker ringer, mens giganterne vokser, særligt Netflix og Disney+«, siger den walisiske serieskaber i en nylig virtuel paneldebat ved Swansea University.

»Jeg synes, det er til stor bekymring. ‘Loki’ laver en reference til at være biseksuel en enkelt gang, og alle er sådan, ‘Oh my god, det er jo en panseksuel serie.’ Det er bare ét ord. Han sagde ordet ‘prins’, og så er det i meningen, at vi skal sige: ‘Tak, Disney! Hvor er I pragtfulde!’ Det er ynkeligt. Det er en latterlig, fej og sølle gestus mod den vitale politik og de historier, som burde blive fortalt«.

Disney har afsløret, at anden sæson af ‘Loki’ er på vej.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af