Ny Nørrebro-festival løber af stablen til sommer – med stærkt amerikansk navn på programmet

Ny Nørrebro-festival løber af stablen til sommer – med stærkt amerikansk navn på programmet
Bilal. (Foto: Gary Gershoff/Getty Images)

Heller ikke i år lægger Distortion vejen forbi Nørrebro, men den københavnske bydel kan til gengæld slå dørene op for en spritny festival til sommer.

Det drejer sig om festivalen Ruby and Friends, som i år finder sted for første gang nogensinde i hjertet af Nørrebro på Den Røde Plads mellem Nørrebrogade og Mimersgade.

Ifølge en pressemeddelelse er ambitionen »at gøre den nyeste generation af kunstnere fra hele verden tilgængelige og nærværende«, og festivalens fem første annonceringer kommer da også vidt omkring på verdenskortet.

Her finder vi blandt andre den franske multiinstrumentalist Charles Pasi samt svenske Hannes, der sidste år gjorde sig bemærket med den storstreamende single ‘Stockholmsvy’.

Derudover tæller dagens musikpakke også den amerikanske sanger og stjerneproducer Bilal, hvis musikalske cv tæller samarbejder med ikoniske navne som D’Angelo, The Roots og Erykah Badu, og som i nyere tid har arbejdet sammen med blandt andre Jay-Z, Beyoncé og Kendrick Lamar.

Desuden kigger også amerikanske Liv Warfield og den danske supergruppe Tabloid forbi festivalen.

Ruby and Friends foregår fra den 5.-9. juli. Der sælges endagsbilletter til festivalens tre hoveddage til 225 kr. stk., mens adgangen er gratis onsdag og søndag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af