Demi Moore blev »udskammet«, da hun med forhadt stripperfilm blev Hollywoods bedst betalte kvinde

Demi Moore blev »udskammet«, da hun med forhadt stripperfilm blev Hollywoods bedst betalte kvinde
Demi Moore i Cannes 2024. (Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

I 1996 blev Demi Moore den bedst betalte kvindelige skuespiller, da hun fik 12,5 millioner dollars i løn for sin rolle i ‘Striptease’, hvilket i dag svarer til mere end 83,5 millioner kroner.

I den udskældte sorte komedie spillede hun en enlig mor, der bliver fyret fra sit sekretærjob hos FBI og må arbejde som stripper for at tjene penge til en retssag mod sin eksmand. Gennem sit nye job bliver hun dog del af et større komplot om politisk korruption.

Det var en rolle, der vakte kontrovers ved premieren på flere planer. Filmen blev jordet af kritikerne, og meget af kritikken ramte Moore, der optræder nøgen i filmen og derfor også af mange kvinder blev beskyldt for at sælge ud.

I et nyt interview med The New York Times ser skuespilleren på, hvilken kritik det førte med sig at kræve den samme løn som mandlige Hollywood-stjerner.

»(…) Jeg blev den højest betalte skuespiller – hvorfor var det, at valget, på det tidspunkt, blev at nedgøre mig? Jeg tager det ikke personligt. Jeg tror hvem som helst, der havde været i den position, som den første til at få den type ligeløn nok ville have skulle tage nogle slag. Men fordi jeg lavede en film, som handlede om stripverdenen og kroppen, så blev jeg ekstremt udskammet«.

Da Moore medvirkede i ‘Striptease’ var hun gift med Bruce Willis og blev derfor inspireret af hans lønniveau til selv at kræve samme betaling.

»(…) Jeg så, hvad han blev betalt. Det handlede i virkeligheden mere om: ‘Hvorfor skulle jeg ikke også det? Hvis jeg laver den samme mængde arbejde, hvorfor skulle jeg så ikke?«, lyder det fra Moore i samme interview.

I dag er der stadig stor opmærksomhed omkring kvinders lønninger i Hollywood. Det så vi eksempelvis med Margot Robbies enorme ‘Barbie’-indtægt, der dog ikke vakte samme kritik. Tilbage i 2021 blev Scarlett Johansson desuden kritiseret, da hun sagsøgte Disney i forbindelse med superheltefilmen ‘Black Widow’, hvor hun krævede lønkompensation for selskabets beslutning om at sende filmen i biografen og ud på streaming samtidig.

61-årige Demi Moore er snart aktuel i ‘The Substance’, hvor hun spiller en aldrende celebrity, der tager et vidundermiddel i brug, som skaber en yngre version af hende – men selvfølgelig ikke uden skræmmende konsekvenser.

‘The Substance’ får premiere 24. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af