CPH PIX: Onsdagsanbefalinger med BMX-mord og standup-komik

Skærmbillede 2014-04-09 kl

 

’Violet’
Cinemateket 16:45 – køb billet her – mød instruktøren

Den 15-årige Jesses får en brat overgang fra barn til voksen, da han vidner et brutalt drab af på hans gode BMX-ven. Han står helt alene  i shopping-centeret, hvor det sker – og helt alene efterlades han med skyldfølelsen.

Bas Devos’ belgiske ’Violet’ er et intimt og smukt skildret coming-of-age-portræt, som er filmet intenst af ’Bullhead’-fotografen Nicolas Karakatsanis. En af de film på festivalen, der har høstet flest roser.

Ragsandtatters

 

’Rags and Tatters’
Dagmar 16:30 – køb billet her – debat

Under PIX-temaet ’krigens ansigter’ finder man lynende aktuelle og gribende skildringer af krigens eftervirkninger. Én af filmene er ’Rags and Tatters’, som på ærlig vis fortæller om den egyptiske opstand i 2011.

En flygtning slipper ud fra fængslet under opstanden på Tahrir-pladsen og øjner chancen for at blende ind i mængden af fortvivlede civile. Instruktøren Ahmad Abdalla fortæller nærmest dokumentarisk om optøjerne og giver et indblik, som måske er mere rammende end datidens nyhedsmedier.

Journalist og Mellemøst-korrespondent Rasmus Bøgeskov Larsen fortæller efter filmen om, hvordan det var at være til stede i Kairo under opstanden.

obviouschild1

 

’Obvious Child’
Cinemateket 21:30 – køb billet her

Den amerikanske komedie ’Obvious Child’ er instruktøren Gillian Robbespierres debutfilm og passer perfekt i PIX-kategorien ’kærlighed og tømmermænd’.

Læs vores anmeldelse af filmen HER.

 

Den 27-årige Donna har altid været i sit es på stand-upscenen, men da hendes følelseskolde kæreste dropper hende, krakelerer Donnas verden. Hendes ynkelige side blusser op i form af tudeture, eks-stalking og en alt for fuld bytur, som resulterer i graviditet. ’Saturday Night Lives’  Jenny Slate spiller den sjove og drønforvirrede Donna, som tvinges til at se realiteterne i øjnene.

Læs også: CPH PIX – 5 stjerner til ‘Snowpiercer’

Læs også: CPH PIX – Terry Gilliams nye med Christoph Waltz skuffer

Læs også: CPH PIX – indie-instruktør: Ironi er et generationsproblem

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af