CPH PIX: To søndagsanbefalinger med besøg af instruktørerne

Hver dag anbefaler vi ti film fra CPH PIX-programmet til en impulsiv sviptur i biografen.

’Omar’
Cinemateket 14:15 – køb billet her – og mød instruktør Hany Abu-Assad

Denne politiske knaldperle af en thriller kommer fra Palæstina og handler parret Omar og Nadia, der bor på hver sin side af muren, som skiller Israel og Palæstina på Vestbredden. Omar fængsles for et drab, han ikke har begået, og får valget mellem at tage sin straf eller spionere for Israel, og da han slippes fri, går det op for ham, at han konstant mistænkeliggøres af sit nærmiljø. ’Omar’ vandt juryens specialpris i Un Certain Regard-konkurrencen på sidste års Cannes-festival og blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.

’Hotell’
Grand 16:40 – køb billet her – og mød instruktør Lisa Langseth

Svenske Lisa Langseths film ’Hotell’ handler om kontrolfreaken Erika, der forbereder sig på at blive mor. Alt er planlagt i god tid, så da hun føder sit barn for tidligt hjemme i sin egen seng, falder hendes verden sammen. Hun kan ikke knytte sig til sin søn og starter i gruppeterapi, hvor hun til sin egen overraskelse finder mennesker, hun kan tale med tingene om. Gruppen tjekker ind på tilfældige hoteller med det formål at kunne vågne op hver morgen som nye mennesker. Erika spilles af Alicia Vikander fra ’En kongelig affære’, og dansk-svenske David Dencik er også en del af castet.

Læs også: Her er must see-filmene på CPH PIX

Læs også: 10 events du ikke må gå glip af på CPH PIX

Læs også: CPH PIX – anmeldelse af ‘Drinking Buddies’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af