Her er Cannes-filmene, du får at se i Danmark

Der har været travlt på markedspladsen under Cannes-festivalen. Se, hvad de danske distributører har taget med hjem i kufferten.

Jauja2

 

’2 Days, One Night’
Dardenne-brødrenes nye film har for første gang i instruktørduoens karriere starpower på rollelisten i form af Marion Cotillard. Købt hjem af Camera Film. Læs mere om filmen her.

’Foxcatcher’
Instruktøren bag ’Capote’ og ’Moneyball’ står bag en ny autentisk baseret historie om bryderen Mark Schultz, hans bror Dave og rigmanden John du Pont. Med Channing Tatum, Mark Ruffalo og Steve Carell Købt hjem af UIP. Læs mere om filmen her.

‘Gett, The Trial of Viviane Amsalem’
Instruktørsøskendeparret Ronit og Schlomi Elkabetz har i to film fulgt ægteparret Viviane og Elishas skilsmisse, og nu kommer den tredje og sidste, som blev vist i Director’s Fortnight og fik stor ros. Trilogien handler om maskulin dominans i israelske familier. Købt hjem af Øst for Paradis.

’Girlhood’
Céline Sciamma er en spændende instruktør med blik for unge menneskers identitetskriser. Hendes coming of age-film ’Tomboy’ var brillant, og hendes nye – om en pige, der hvirvles ind i bandekriminalitet i Paris – der blev vist uden for det officielle program i serien Director’s Fortnight, skulle være mindst lige så god. Købt hjem af Reel Pictures.

’Jauja’ (billedet)
Den dansk-argentinske film med Viggo Mortensen i hovedrollen og Ghita Nørby i en birolle vandt kritikerprisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard. I filmen spiller Viggo Mortensen den danske opdagelsesrejsende Gunnar Dinesen, som mister sin datter i de argentinske bjerge.

Filmen har dansk producent, men endnu ingen biografdistributør. Den skal dog nok få dansk premiere.

‘Jimmy’s Hall’
Ken Loachs nye – og måske sidste? – film er en slags lillebror til hans Guldpalme-vinder ‘Vinden der rystede kornet’ og handler om irske kommunister, der i 30’erne kæmper for retten til at dyrke dans, kunst og kultur uden den pro-britiske kirkes undertrykkelse. Købt hjem af Øst for Paradis. Læs mere om filmen her.

’Leviathan’
Andrej Zvyagentsnevs film vandt prisen for bedste manuskript og er hans bedste film siden ’The Return’. Købt hjem af Camera Film. Læs mere om filmen her.

SE FLERE FILM PÅ NÆSTE SIDE.

Lost River2

 

’Lost River’ (billedet)
Ryan Goslings instruktørdebut var en af de mest imødesete på festivalen, men skuffede mange trods løfterige takter. Med Christina Hendricks, Ben Mendelsohn, Eva Mendes m.fl. Købt hjem af Scanbox. Læs mere om filmen her.

’Maps of the Stars’
David Cronenbergs Hollywood-satire har et stjernespækket cast med Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack og Robert Pattinson. Købt hjem af UIP. Læs mere om filmen her.

’Mommy’
25-årige Xavier Dolans femte spillefilm er den første til at få dansk biografpremiere. Købt hjem af Camera Film. Læs mere om filmen her.

’Mr. Turner’
Mike Leigh laver periodefilm for første gang siden ’Topsy-Turvy’, og Timothy Spall vandt den mandlige skuespilpris for sit portræt af maleren J.M.W. Turner. Købt hjem af SF Film. Læs mere om filmen her.

‘Party Girl’
Denne film vandt debutantprisen Camera D’Or og en ensemblepris i underkonkurrencen Un Certain Regard. Den handler om en kvinde, der efterhånden er kommet lidt op i årene og har svært ved at acceptere, at hun stadig ikke er ballets dronning på den stripklub, hvor hun har arbejdet i mange år. Det er en af de tre instruktørers mor, der spiller sig selv i hovedrollen. Købt hjem af Øst for Paradis. Læs mere om filmen her.

’Saint Laurent’
Bernard Bonellos film om modelegenden Yves Saint Laurent havde stil, men var også en lidt glat affære, som ikke kom ind under huden på sin hovedperson. Købt hjem af Scanbox. Læs mere om filmen her.

SE DE SIDSTE TITLER PÅ NÆSTE SIDE.

Whiplash

 

’The Captive’
Canadiske Atom Egoyans film delte vandene, men har nogle af samme fascinationselementer, man så i mesterværket ’A Sweet Hereafter’. Ryan Reynolds har sin bedste rolle hidtil. Købt hjem af Scanbox. Læs mere om filmen her.

’The Disappearance of Eleanor Rigby’
Ned Bensons debutfilm med Jessica Chastain og James McAvoy. Købt hjem af Scanbox. Læs mere om filmen her.

’The Homesman’
Tommy Lee Jones anden film som instruktør er en slags roadmovie-western med ham selv i hovedrollen over for Hillary Swank og med Sonja Richter og David Dencik i mindre roller. Købt hjem af Scanbox. Læs mere om filmen her.

‘The Tribe’
Denne usædvanlige ukrainske film vandt hovedprisen i sideserien Critic’s Week’ og handler om en teenage-bande. Men det er ikke det, der gør den usædvanlig: Det er derimod, at den kun har døve i rollerne og derfor kun foregår på tegnsprog, som ikke bliver oversat for publikum, som derved får sig en ganske særlig oplevelse. Filmen fik utroligt gode anmeldelser under festivalen. Købt af Øst for Paradis.

’Turist’
Det svenske stortalent Ruben Östlunds bedste film til dato. Købt hjem af Øst for Paradis. Læs mere om filmen her.

’Whiplash’ (billedet)
Sundance-vinderen med J.K. Simmons og stortalentet Miles Teller blev vist uden for det officielle program, i serien Director’s Fortnight, hvor den høstede festivalens måske længste bifald. Købt hjem af UIP.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af