On demand: Det skal du streame i november

Lovende serier og indiefilm, der aldrig nåede de danske biografer. Der er mange gode sager at forlyste sig med i den mørke efterårsmåned.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Rover’

Det var umådeligt skuffende, at David Michôds anden spillefilm, ’The Rover’, ikke kom op i de danske biografer. Med den fremragende ’Animal Kingdom’ i bagagen og stjernerne Guy Pearce og Robert Pattinson i hovedrollerne skulle man ellers tro, at Michôd kunne finde et publikum.

Men nu kan man så i stedet se den fra sofaen, når den spartanske historie om den bistre enspænder Eric (Pearce) kommer på både YouSee Play og TV 2 Play.

Da hans bil bliver stjålet af en gruppe forbrydere, tager Eric kampen op for at få sin eneste ejendel tilbage. Da han fanger en af forbryderne, den sårede Rey (Pattinson), danner de to et umage bånd, og filmen blander eksistentielt karakterdrama med rå udørksaction.

Kan ses på Yousee Play og TV 2 Play.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The One I Love’

Med Elisabeth Moss og Mark Duplass i hovedrollerne kunne ’The One I Love’ sikkert have fungeret bedre end gennemsnittet som en regulær romcom. Dog er der mere på spil i Charlie McDowells film, der handler om parret Sophie og Ethan, hvis ægteskab er ved at falde fra hinanden.

På forslag fra deres terapeut (Ted Danson) tager de på weekendtur til et idyllisk hus på landet, og her tager filmen et surrealistisk twist, der vækker minder om Spike Jonzes samarbejde med Charlie Kaufman i film som ’Being John Malkovich’ og ’Adaptation’. Overnaturlige elementer betyder, at Sophie og Ethan ser hinanden fra helt nye vinkler, hvilket giver indtil flere overraskende twists til den ellers helt almindelige kærlighedshistorie.

Kan ses på amerikansk Netflix fra den 29. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Deadbeat’

’Deadbeat’ er den amerikanske streamingtjeneste Hulus bud på en serie, der skal konkurrere med storebror Netflix. Ligesom Amazons ’Transparent’ bliver ’Deadbeat’ tilgængelig herhjemme på Viaplay, der øjensynligt har gjort det til sin mission at bringe nye stemmer til den danske tv-verden.

Serien er en overnaturlig komedie, der følger mediet Kevin (Tyler Labine) og hans arbejde med at fikse spøgelsers uafklarede problemer, så de kan fortsætte deres færd. Med andre ord ’Ghost Whisperer’ tilsat humor.

Der kommer dog grus i maskineriet, da den berømte plattenslager Camomile White krydser Kevins vej og skaber hård konkurrence i spøgelsesbranchen. Første sæson er på 10 afsnit, og der er allerede bestilt en sæson to.

Kan ses nu på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Snowpiercer’

’Snowpiercer’ har godt nok ligget på YouSee Play siden oktober – og vi har anmeldt den her – men siden snart nu også snart kan ses på amerikansk Netflix, kommer her endnu en anbefaling. Og anbefalinger kan Bong Joon-hos film da heller ikke få for mange af.

Den sydkoreanske instruktør har nemlig skruet et genremiks og formeksperiment sammen, så det er afsindigt underholdende. Chris Evans skifter den glatbarberede Captain America ud med den skæggede Curtis, der leder revolutionen i titlens tog, hvor verdens få overlevende mennesker bor i et skarpt opdelt klassesamfund.

Sammen med resten af pøblen fra de bagerste vogne kæmper han sig simultant gennem toget og op ad rangstien i filmen, der er både hårdtslående og tankevækkende. Og så brillerer især Tilda Swinton som skingert fascistoid budbringer for diktatorstyret.

Kan ses på Yousee Play og på amerikansk Netflix fra den 22. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Olive Kitteridge’

’Olive Kitteridge’ er en ny HBO-miniserie med et ambitiøst perspektiv. Den følger titelkarakteren, den bryske skolelærerinde Olive (spillet blændende af Frances McDormand) over 25 års samliv med sin mand Henry (lige så smukt portrætteret af Richard Jenkins) og deres liv i en lille by på den amerikanske østkyst.

Serien bygger på et Pulitzer-prisvindende bogforlæg af Elizabeth Strout og er instrueret af kvinden bag ’The Kids Are All Right’, Lisa Cholodenko. Serien i fire afsnit har høstet roser over alt, også hos Soundvenues anmelder, som gav den fem stjerner og kaldte den en skarpt optegnet menneskeskildring, der er en af årets store tv-oplevelser. Alle afsnit er netop blevet tilgængelige på herhjemme, så det er bare om at komme i gang.

Kan ses på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Chelsea Peretti – One of the Greats’

I oktober fik vi Chelsea Handlers stand-up-show ’Uganda Be Kidding Me’ på Netflix, og nu er turen kommet til en anden Chelsea, med efternavnet Peretti.

Hun giver sig i kast med det timelange stand-up-format i en special, der hedder ’One of the Greats’. Kan du ikke lige placere Peretti, har hun for nylig fået sit gennembrud som Gina Linetti i ’Brooklyn Nine-Nine’, mens hun også spillede Louis C.K.’s date i pilotafsnittet af ’Louie’. Derudover har hun arbejdet som forfatter på ’Parks and Recreation’ samt på Nick Krolls Comedy Central-sketchshow, ’Kroll Show’.

Kan ses på Netflix fra den 14. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Life of Pi’

’Life of Pi’ er allerede et par år gammel, men fangede du den ikke i biografen, er muligheden der nu for at streame den hjemme i stuen. Ang Lees visuelt imponerende storværk vandt fire Oscars for sin fantastiske historie om Pi Patel og hans tid i en redningsbåd med tigeren Charlie Parker.

Det episke eventyr tager publikum med ud på en surrealistisk rejse, der er lige så rørende, som det er storladent, hvis man overgiver sig til den eventyrlige præmis, der har et velplaceret twist mod slutningen.

I titelrollen introducerede ’Life of Pi’ også verden for Suraj Sharma, der lige nu spiller over for Claire Danes i fjerde sæson af ’Homeland’.

Kan ses på Viaplay fra den 30. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’2 Days in New York’

Det er ikke svært at forestille sig ’2 Days in New York’ som inspirationskilden til Chris Rocks nye ’Top Five’. Han medvirker nemlig i filmen, der er skrevet og instrueret af Julie Delpy (den kvindelige halvdel i Richard Linklaters ’Before’-trilogi), som også spiller hovedrollen. Efterfølgende har han så taget alle tre kasketter – instruktør, manusforfatter, skuespiller – på i sit eget projekt.

I ’2 Days in New York’ spiller Delpy og Rock parret Marion og Mingus, der får besøg af Marions franske familie, hvilket udsætter deres forhold for en hel del problemer. Det er en lille romantisk talekomedie, der også indeholder et hverdagsdramatisk hook, meget i stil med ’Before’-filmene, men med et mere kynisk og spidst humoristisk udsyn.

Kan ses på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Virunga’

’Virunga’ kan ses på dette års CPH:DOX, men den kommer også på Netflix, så endnu flere kan få fornøjelsen af denne vigtige film. Den handler om Virunga National Park, der ligger i den østlige del af Congo og kæmper mod en lang række trusler i den krigsplagede region.

En gruppe modige mennesker har sat sig for at beskytte parken og dens bestanddel af udrydningstruede bjerggorillaer. Men da oprørsgruppen M23 i 2012 erklærer krig, bliver deres arbejde ikke just nemmere. Instruktøren Orlando von Einsiedel var med sit filmhold til stede, da vanviddet brød løs fra flere sider, hvilket har resulteret i en spændende og oplysende dokumentar.

Kan ses på Netflix fra den 7. november.

Læs også: Det skal du se i biografen i november

Læs også: Anmeldelse af ’Olive Kitteridge’

Læs også: Anmeldelse af ’Snowpiercer’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af